«Людина волі» — перший документальний фільм про розвиток параолімпійського руху в Україні (ВІДЕО)

«Людина волі» — перший документальний фільм про розвиток параолімпійського руху в Україні (ВІДЕО). валерій сушкевич, людина волі, документальний фільм, параолімпійський рух, інвалідність

«Людина волі» — перший документальний фільм про розвиток параолімпійського руху в Україні. валерій сушкевич, людина волі, документальний фільм, параолімпійський рух, інвалідність

Продакшн Screen Media Ukraine за підтримки Держкіно представляють перший документальний фільм про розвиток параолімпійського руху в Україні «Людина волі». Стрічку представлять на телебаченні 3 грудня до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Фільм «Людина волі» — спроба усвідомити важливість параолімпійського руху в Україні. Ця документальна стрічка — розповідь як особистої історії, так і загальної. Особиста історія — президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича про його шлях до перемоги, загальна — шлях до перемоги й всесвітнього визнання Української параолімпійської збірної.

Валерій Сушкевич — людина дивовижної долі, приклад людської мужності та стійкості. Бувши паралізованим у трирічному віці, він відзначився в спорті й домігся колосальних результатів у суспільно-політичному житті. Нині він — уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю та президент Національного комітету спорту інвалідів України, голова Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України», а також президент Асоціації «Спортивна індустрія України».

Він привів Україну до лідерства у світовому параолімпійському спорті за 10 років. Система підготовки наших спортсменів з інвалідністю викликала чималий інтерес серед країн, які впродовж кількох десятиліть розвивалися в параолімпійському русі.

Стрічка «Людина волі» пропонує поглянути на життя нашого співвітчизника, діяча параолімпійського руху з міжнародним визнанням, і дізнатися таємниці українського параолімпійського успіху.

Стрічку планують показати на телебаченні в День захисту прав людей з інвалідністю — 3 грудня.

Vogue Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*