Медальний залік Паралімпіади-2020 після першого змагального дня: Україна – у топ-5

Медальний залік Паралімпіади-2020 після першого змагального дня: Україна – у топ-5. паралимпиада, паралімпійські ігри, медаль, нагорода, спортсмен

Медальний залік Паралімпіади-2020 після першого змагального дня: Україна – у топ-5. паралимпиада, паралімпійські ігри, медаль, нагорода, спортсменTokyo2020

І ділить друге місце за кількістю медалей, повідомляє Суспільне.

У Токіо відбувся перший день Паралімпійських Ігор-2020. Змагання розпочалися у восьми видах спорту: фехтуванні, плаванні, баскетболі, велотреку, регбі, кінному спорті, голболі та настільному тенісі.

Перші комплекти нагород були розіграні у фехтуванні, плаванні та велотреку. Фінали двох із трьох видів спорту (плавання та фехтування) пройшли за участю українських спортсменів. Загалом у перший день Паралімпійських Ігор у Токіо були розіграні 24 комплекти нагород.

За підсумками фіналів, що відбулися у перший день змагань, паралімпійська збірна України здобула вісім нагород. Одна з них – золота: плавчиня Єлизавета Мерешко виграла заплив на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S6 (параатлети цього класу використовують для руху тільки тулуб та руки).

Найбільшу кількість медалей здобули українські плавці – п’ять. Ще три нагороди здобули українські фехтувальники, двом із яким – Артему Манькові та Олені Федоті вдалося виграти срібну медаль Паралімпіади-2020.

Усі медалі України на Паралімпіаді-2020

Завдяки вісьмом нагородам паралімпійська збірна України замикає топ-5 медального заліку Токіо-2020.

У перший змагальний день медалі змогли виграти представники 24 збірних. Очолює медальний залік Австралія, яка виграла 10 медалей, шість з яких – золоті.

Топ-5 медального заліку Паралімпіади-2020. День перший

  1. Австралія – 6 “золото” + 1 “срібло” + 3 “бронза” = 10 медалей
  2. Китай – 5+1+2 = 8 медалей
  3. ПКР* – 3+1+2 = 6 медалей
  4. Італія – 2+1+2 = 5 медалей
  5. Україна – 1+5+2 = 8 медалей
  6. Велика Британія – 1+4+1 = 6 медалей
  7. Бразилія – 1+1+2 = 4 медалі
  8. Нідерланди – 1+1+0 = 2 медалі

За кількістю медалей Україну випереджає лише Австралія. Окрім України, вісім медалей здобули також паралімпійці з Китаю.

Що відомо

  • У перший день Паралімпіади-2016 Україна здобула дев’ять медалей: одне “золото”, одну срібну та сім бронзових нагород.
  • Вдруге на Паралімпіаді тріумфувала Євгенія Бреус, Антон Коль, Єлизавета Мерешко та Максим Крипак. А Олені Федоті вдалося виграти медаль на третіх для себе Паралімпійських Іграх, причому у Лондоні-2012 та Ріо-2016 вона здобувала нагороди у параплаванні.
  • Наймолодшою представницею України, що виграла медаль, стала 17-річна Анна Гонтар – “бронза” на дистанції 50 метрів вільним стилем.

*Паралімпійський комітет Росії

Євген Мороз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*