Національна паралімпійська збірна України: тріумфальне завершення зимового сезону 2022/2023

Національна паралімпійська збірна України: тріумфальне завершення зимового сезону 2022/2023. кубок світу, біатлон, лижні перегони, паралімпійська збірна, спортсмен

Національна паралімпійська збірна України: тріумфальне завершення зимового сезону 2022/2023. кубок світу, біатлон, лижні перегони, паралімпійська збірна, спортсмен

Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону тріумфально виступила на фінальному етапі кубку світу, що з 1 по 8 березня 2023 року проходив у м. Мідвей, Юта, США. Українці вибороли 33 медалі, з яких 12 золотих, 10 срібних та 11 бронзових, а також отримали кубки та медалі відповідно до набраних балів за сезон 2022/2023 (впродовж всіх усіх етапів кубку світу).

Власне переможцями серії етапів кубку світу за сумою всіх набраних балів у сезоні 2022/2023 стали: Конашук Богдана, Ковалевський Анатолій (гайд Мукшин Олександр), Радь Тарас, які отримали кубки за перше місце у біатлоні. В лижних перегонах нагороджували медалями за 1-3 місця та переможцю вручили кубок. Від команди України медаль за 3 місце отримала Ляшенко Людмила.

Загалом у змаганнях взяли участь спортсмени з 18 країн світу. Україну представили 12 спортсменів з інвалідністю, 11 з яких вибороли високі нагороди етапу кубку світу.

Найуспішніше від команди України виступили: Шишкова Оксана (клас з порушеннями зору; гайд Іванов Володимир) – 4 золоті медалі, Радь Тарас (клас сидячи) – 3 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі, Казік Олександр (клас з порушеннями зору, тотально незрячий спортсмен; гайд Кучерявий Сергій) – 3 золоті та 1 бронзова медалі, Конашук Богдана (клас стоячи) – 2 золоті та 1 срібна медалі.

Також чи не найяскравішими моментами фінального етапу кубку світу стали аж чотири українські подіуми у виконанні українських паралімпійців:

  • П’єдестали у виконанні дівчаток у класі стоячи – Конашук Богдана ( золото), Буй Ірина ( срібло) та Ляшенко Людмила ( бронза), а також двічі – хлопців у складі спортсменів з порушеннями зору – Казік Олександр (золото), Ковалевський Анатолій ( срібло) та Решетинський Ярослав (бронза).
  • І направду унікальною була ситуація, коли на гонці біатлон, спринт серед спортсменів категорії сидячи Кравчук Василь та Баль Павло показали однаковий час та вдвох посіли 2 місце. І український подіум того дня був у складі: Радь Тарас (золото), Баль Павло та Кравчук Василь – срібло.

Своєрідною цікавинкою цього змагального сезону стало проведення на фінальному етапі кубку світу двох перегонів у новому форматі, а саме: біатлон спринт (гонка-переслідування) та мас старт 20 км вільним стилем (лижні перегони), де українські паралімпійці показали достойний результат.

Вітаємо команду з успішною фінальною крапкою сезону 2022/2023 та спортивної удачі на кубкові Азії в японському Саппоро, що пройде з 16 по 22 березня. Україна переможе!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*