Нескорені: Вісім ветеранів АТО із різними травмами узяли участь у змаганнях з CrossFit (ВІДЕО)

Нескорені: Вісім ветеранів АТО із різними травмами узяли участь у змаганнях з CrossFit (ВІДЕО). crossfit, person, clothing, indoor, man, people, group, sports uniform, line. A group of people standing in front of a crowd

1_06_4_90746_1

3 грудня — Прийшов підтримати учасників змагань і ветеран, уповноважений президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко

Бійці, які отримали інвалідність на війні, укотре здивували силою духу. Вісім ветеранів із різними травмами узяли участь у змаганнях з CrossFit підіймали штанги та гирі, віджималися та працювали з силовими тренажерами. І показали чудові результати. Зауважте, що у бійців тяжкі травми і контузії. Не кожному здоровому під силу. У змаганнях узяли участь військові 128-ї та 30-ї бригад, а ще – бійці правого сектору та Нацгвардії.

Василь Данчук, ветеран ДУК “Правий сектор”, каже: “Це була контузія важка при виході з селища Піски. Потім ще детонація була, а так як у мене остеосинтез в нозі, цю титанову планку відірвало просто від кісток. А потім ще у червні отримав осколкове поранення носа”.

Вони пожертвували здоров’ям, боронячи незалежність України на Сході. Бійці різних підрозділів, які дістали інвалідність у зоні АТО – від тяжких контузій до втрати кінцівок – прийшли, щоб показати: травми – не привід здаватися. Сьогодні вони змагаються у CrossFit. Для кожного – індивідуальна програма.

Повболівати за бійця 30-ї бригади Дмитра Блохіна прийшла його дружина. Познайомилося майбутнє подружжя у шпиталі, де Лілія як волонтер доглядала за пораненим Дмитром.

“Була 120-мм міна, яка залетіла в окоп. Хлопець, який був перед ним, постраждав насмерть, а Діма отримав поранення, весь з голови до ніг. Йому пробило каску, застряг осколок в голові. В нього відірвало м’язи, пальці в нього ампутовані. Після поранення ми довго шукали реабілітацію, це передусім, мала бути психологічна реабілітація. Щоб він не думав про війну, знайшли ми вихід – спорт. Спорт, CrossFit”, – розповідає Лілія.

На рівних із чоловіками змагається і ветеран “Правого сектору” Діана Виноградова. Щоправда, замість штанги вправлялася з вагою. З першими пострілами на Сході вона вирушила разом із чоловіком та кумом на передову. Воювала у Пісках, де отримала тяжку контузію.

Жінка каже: “Для жінки-воїна – це вже звично – на рівні з чоловіками, тому що війна не дає нікому знижок, що ти – жінка. І боєкомплект доводиться носити абсолютно адекватний усім. Тому для мене це звично – мати навантаження”.

1_06_4_90752_2

Прийшов підтримати учасників змагань і колишній боєць, а нині уповноважений президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко. Його історія свого часу сколихнула усю країну. Під час виходу з Дебальцевого він втратив усі чотири кінцівки. Чоловік розповідає, що отримав спочатку поранення шрапнеллю в руку й ногу. “Тоді вже коли під час вивезення наша колона була розбита, наша машина підірвалась на мінах, я провів 4 доби на морозі, тоді вже ампутували усі 4 кінцівки”, –згадує чоловік.

Попри отримані травми, після лікування та протезування Свириденко долучився до активної громадської діяльності, представляв Україну на престижних змаганнях морських піхотинців у США.

Він підкреслює: “Хлопцям треба показувати і дати можливість. І показати їм, що вони можуть також проявити себе у цьому житті. Хто в спорті, хто там в якихось інших науках, але не давати їм замикатися в собі. Треба просувати їх: когось штучно, хтось – сам піде.

Попри те, що кожен з учасників намагався показати якнайкращий результат – сьогодні тут без переможців і переможених. Усі нескорені учасники змагань отримали грамоти.

Євгенія Подобна, Данило Буланенко

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*