Переможців останнього відбіркового етапу «Ігор героїв» обрали у Херсоні (ФОТО)

Переможців останнього відбіркового етапу «Ігор героїв» обрали у Херсоні (ФОТО). ігри героїв, херсон, змагання, спортсмен, інвалідність, person, outdoor, sky, clothing, man, human face, sunglasses, tree, player, smile. A group of people standing around a baseball field

Переможців останнього відбіркового етапу «Ігор героїв» обрали у Херсоні. ігри героїв, херсон, змагання, спортсмен, інвалідність

Переможці відбіркового етапу візьмуть участь у фінальному турнірі, який пройде у грудні в Києві

У завершальному відбірковому етапі Всеукраїнських змагань з функціонального багатоборства «Ігри Героїв» у Херсоні взяли участь 11 спортсменів. Переможців обрали 24 серпня на День незалежності.

Про це повідомляє кореспондент Громадського радіо.

До програми змагань входили вправи на силу та витривалість — кардіо навантаження, елементи з важкої атлетики.

Як розповів автор та засновник проекту «Ігри героїв» Євген Коваль, у змагання взяли участь спортсмени на візках та спортсмени з ампутаціями.

«Є спортсмени з Одеси, Харкова, Львова, Києва, Дніпра, з інших регіонів України — по одному учаснику», — сказав Євген Коваль.

Більшість учасників — колишні військовослужбовці, які отримали інвалідність під час бойових дій на Донбасі.

Одесит Андрій Скороход, неодноразовий призер «Ігор героїв», — колишній боєць 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади. Улітку 2015-го року отримав тяжке поранення, унаслідок якого довелося ампутувати ногу.

«Я активна людина, яка тримає себе у хорошій фізичній формі. Тренуюсь у спортзалі. А «Ігри героїв» співпадають з моїми поглядами на життя», — розповів Андрій Скороход.

Під час херсонського етапу Всеукраїнських змагань «Ігри Героїв» серед спортсменів на візках переміг Сергій Новіков з Дніпра, який травмувався понад 20 років тому. У змаганнях серед спортсменів з ампутаціями переміг киянин Роман Линдов — активіст Майдану, який отримав тяжке поранення під час Революції гідності.

Переможці та призери відбіркових змагань візьмуть участь у фінальному турнірі, який пройде у грудні в Києві.

У Херсоні 24 серпня також провели змагання з багатофункціонального багатоборства MILITARY Camp серед бійців ЗСУ, Нацгвардії та працівників силових структур. У цих змаганнях перше місце завоювали бійці Херсонського загону Державної прикордонної служби України.

Ігри Героїв (англ. Games Heroes) — волонтерський проект, спортивні змагання ветеранів з інвалідністю та цивільних людей з інвалідністю. Ігри були започатковані в Україні 21 травня 2016 року, проводяться серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю.

В’ячеслав Гусаков, Херсон, Громадське радіо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*