Перше “золото” України з парабадмінтону: дніпрянка перемогла на чемпіонаті світу

Перше “золото” України з парабадмінтону: дніпрянка перемогла на чемпіонаті світу. оксана козіна, медаль, парабадмінтон, спортсменка, чемпіонат світу

Перше “золото” України з парабадмінтону: дніпрянка перемогла на чемпіонаті світу. оксана козіна, медаль, парабадмінтон, спортсменка, чемпіонат світуФото: Національний олімпійський комітет

Спортсменка з Дніпра перемогла на чемпіонаті світу з парабадмінтону. Це перша золота медаль в історії України у цьому виді спорту. Оксана Козіна грає 4 роки. Рухається дівчина за допомогою протезу, повідомляє Суспільне.

У фіналі змагань, де Оксана Козіна виборола золото, вона зійшлась зі спортсменкою із Турції.

“У жінки не було протезу, в неї проблема була легше, але для мене це дуже круто, чим важче, тим солодша перемога”, – згадує бадмінтоністка.

Гра була нелегкою, згадує Оксана, бо суперниця дуже швидко рухалася полем.

“Мені було важко, і я думаю: так, окей, першу партію я тобі віддам, другу і третю я не віддам. Я казала: я виграю, мені однаково, як я це зроблю, але я виграю”, – каже спортсменка.

Перше “золото” України з парабадмінтону: дніпрянка перемогла на чемпіонаті світу. оксана козіна, медаль, парабадмінтон, спортсменка, чемпіонат світуФото: Національний олімпійський комітет

Бадмінтоном майбутня чемпіонка почала займатися 4 роки тому. Спочатку на тренування вона приводила свого друга, а потім, каже, вирішила спробувати й сама.

Тренувати дівчину взявся Дмитро Зозуля. З ним Оксана поїхала і на чемпіонат світу.

“То ж вона не сама грає, то усі ми граємо, усією країною. Тобто, знайшлися люди у Японії, українці, прийшли нас підтримувати. Я бачив японців, які український прапор тримали. Вона впоралася, бо вона дуже сильна, вона навіть сама не розуміє, наскільки вона сильна”, – розповідає тренер Оксани.

Грати в бадмінтон Оксана має можливість завдяки протезу. Він важить близько 4 кілограм, та дівчина каже: на полі не відчуває цього.

“Спортивний протез, мені допомогли зробити мої друзі з Америки, вони відправили гроші. А у Запоріжжі протезист зробив для мене протез спортивний, щоб саме грати на корті. У мене аномалія нижньої кінцівки ноги, вона є, але маленька і недорозвинена”, – розповіла Оксана Козіна.

Нині Оксана з тренером живуть у Франції. Тут, каже спортсменка, є можливість займатися щодня. Дівчина робить усе, аби досягти нової цілі – взяти “золото” на паралімпійських іграх 2024 року.

Ольга Вагнер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*