Прес-реліз: Особливі діти пробігли рекордний забіг в 1 км

Прес-реліз: Особливі діти пробігли рекордний забіг в 1 км. nova poshta kyiv half marathon, «kids autism games», київ, аутизм, забіг, person, road, clothing, outdoor, people, man, group, crowd, line, several. A group of people standing in front of a crowd

Прес-реліз: Особливі діти пробігли рекордний забіг в 1 км. nova poshta kyiv half marathon, «kids autism games», київ, аутизм, забіг

Київ. Як діти з аутизмом долають перешкоди і встановлюють рекорди

22 квітня в рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon відбувся унікальний забіг – 60 дітей з аутизмом проекту Kids Autism Games пробігли дистанцію в 1 км! Це рекордна відстань навіть для звичайних дітей, оскільки організатори забігу запрошують на таку дистанцію дітей віком від 12 років. В команді спортивного проекту для особливої малечі бігли діти від 3 до 12 років! Команда Kids Autism Games лише рік тому пробігла свій перший марафон – 500 метрів в рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017.

«Це неймовірне досягнення, до якого ми йшли не одне тренування, щоразу збільшуючи дистанцію. Бігли навіть зимовий марафон. Тому подолати 1 км особливим дітям було нескладно», – говорить Наталя Мартіашвілі, директор Благодійної організації «SPORT for PEACE».

Щоб брати участь в дитячих забігах в рамках марафонах, особливі діти щотижня проходять тренування на НСК «Олімпійський» в рамках проекту Kids Autism Games. Пілотна група, що займалася півроку, показала дуже хороші результати, завдяки проект з 20 діток розрісся до 60-ти.

«Такі тренування та марафони не лише фізично розвивають дітей з особливостями, але і допомагають краще сприймати людні місця та залюбки брати участь в масових заходах, що є проблемою для аутистів, – розповідає Олена Свердлова, співорганізатор проекту Kids Autism Games. – Деякі діти з команди зараз вже бігають без супроводу, хоча раніше не виходили на дистанцію без мами, батька чи тренера».

Прес-реліз: Особливі діти пробігли рекордний забіг в 1 км. nova poshta kyiv half marathon, «kids autism games», київ, аутизм, забіг

В рамках марафону також проходила благодійна ініціатива “НЕ ПРИТУЛЯТИСЯ”, метою якої є підтримка інклюзії дітей з аутизмом в спорт, зокрема дітей команди Kids Autism Games. Всі бажаючі могли придбати чашки, футболки, магніти та іншу сувенірну продукцію.

Контакти для ЗМІ:
Тетяна Савіцька
(067) 246 4099 або

Kids Autism Games – спільна ініціатива Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Фонду «Дитина з майбутнім» та Благодійної організації «SPORT for PEACE». Проект почав свою діяльність на початку лютого 2017 року. Щотижня професійні тренери «SPORT for PEACE» тренують біля 60 дітлахів з аутизмом у Зеленому серці НСК «Олімпійський». Такі тренування були розроблені спеціально, щоби через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей та привити їм любов до занять спортом.

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*