Рівненщина стала прихистком для спортсменів з інвалідністю

Рівненщина стала прихистком для спортсменів з інвалідністю. інваспорт, рівне, прихисток, спортсмен, інвалідність

Рівненщина стала прихистком для спортсменів з інвалідністю. інваспорт, рівне, прихисток, спортсмен, інвалідність

У Рівненському «Інваспорті» до змагань готуються мешканці Слов’янська, Попасної, Запоріжжя, Павлограда, Бахмуту та інших міст України, де тривають активні бойові дії.

Війна – не привід відмовитися від спорту!

Так, у квітні зі Слов’янська у нашу область переїхали п’ятеро представників національної збірної України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням зору. Для них допомогли знайти житло, а зараз зі своїми колегами-рівнянами вони готуються до Чемпіонату світу.

Тричі на тиждень у рівненському «Інваспорті» тренується рекордсменка України Наталія Олійник. До Рівного із міста Попасна жінка із рідними переїхала декілька місяців тому. Вже у вересні разом із рівнянкою Дариною Кобилинською вони представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу.

Двоє дзюдоїстів із вадами зору – Юрій Марченко із Павлограда та Інна Сич із Запоріжжя – теж продовжують свої тренування на Рівненщині. Вже наприкінці серпня спортсмени змагатимуться на Чемпіонаті Європи.

Займається в «Інваспорті» і Олександр Свінобой з Бахмута. 38-річний чоловік на інвалідному візку лише початківець у спорті, але має можливість безкоштовно займатися та вдосконалювати свою спортивну майстерність.

Рівненська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*