Скільки витрачає Україна на підготовку спортсменів до Паралімпійських та Олімпійських ігор?

Скільки витрачає Україна на підготовку спортсменів до Паралімпійських та Олімпійських ігор?. паралімпійські ігри, паралімпиєць, підготовка, спортсмен, інвалідність

Скільки витрачає Україна на підготовку спортсменів до Паралімпійських та Олімпійських ігор?. паралімпійські ігри, паралімпиєць, підготовка, спортсмен, інвалідність

5 вересня у Токіо завершилися Паралімпійські ігри, на яких українська збірна посіла шосте місце у медальному заліку, здобувши 98 медалей, з них 24 — золоті. Нагадаємо, майже місяць тому, 8 серпня завершилися Олімпійські ігри, на яких збірна України посіла 44 місце у медальному заліку, здобувши 19 нагород, з яких одна — золота. Редакція НЗЛ вирішила з’ясувати, скільки коштів витрачає держава на підготовку олімпійців та паралімпійців.

Чому це важливо.Попри те, що паралімпійці показали на цьогорічних змаганнях кращі результати, минулоріч вони отримали майже на 20 мільйонів гривень менше на власну підготовку.

Мовою цифр.На підготовку та участь національних збірних у Паралімпійських та Дефлімпійських іграх (для спортсменів, які не чують) цьогоріч виділять сумарно майже 2 мільярди 350 мільйонів грн. А от для підготовки до Олімпійських ігор та Всесвітніх ігор цьогоріч виділять майже 448 мільйонів гривень.

Для порівняння, олімпійцям минулоріч виділили майже 70 млн гривень, а паралімпійцям — майже 51 мільйон. Про це йдеться у звітах Державної казначейської служби України.

А скільки отримують спортсмени за виграні нагороди?

За здобуту золоту медаль на Олімпійських фінансова винагорода — 125 тисяч доларів (3,3 млн грн). За срібну — 80 тисяч доларів (2,2 млн грн), а за бронзову — 55 тисяч доларів (1,5 млн грн).

Аналогічні суми отримують і спортсмени-призери Паралімпісйьких та Дефлімпійських ігор. Зазначимо, що грошові винагороди стали рівнозначними у 2018 році, до того паралімпійці отримували менше.

Довідка. XVI Літні Паралімпійські ігри відбувалися у Токіо з 24 серпня по 5 вересня 2021 року. Ці ігри є міжнародною багатопрофільною подією для спортсменів з інвалідністю.

Фото: favoritekherson.co

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*