У Києві відкрилася фотовиставка «Чемпіон у кожному», присвячена українським паралімпійцям

У Києві відкрилася фотовиставка «Чемпіон у кожному», присвячена українським паралімпійцям. фотовиставка

1_17_7_vistavka3_1

У Києві, на станції метро “Олімпійська” розпочала роботу фотовиставка «Чемпіон у кожному». Експозиція присвячена участі спортсменів України у Паралімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Урочисте відкриття виставки відбулося за участі заступника Міністра молоді та спорту – керівника апарату Миколи Даневича, президента Національного комітету спорту інвалідів Валерія Сушкевича, начальника КП «Київський метрополітен» Віктора Брагінського, керівника благодійної організації «Спорт заради миру» Наталі Мартіашвілі, призерів Паралімпіади Дмитра Солов’я та Іллі Яременко, активістів Центру волонтерів People`s Project та меценатів.

Напередодні на виставку також завітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який вже вдруге виступив меценатом подібної акції.

«Минулого разу долучився до проекту “Олімпієць в кожному”. Тоді фотовиставка була присвячена історії олімпійських перемог України. А цього разу підтримав друк фотографії з командою наших героїчних плавців-паралімпійців. Ці хлопці та дівчата надзвичайно успішно виступили на Паралімпіаді у Ріо, побивши усі мислимі та немислимі рекорди», – зазначив Ігор Жданов.

Міністр наголосив, що із задоволенням підтримує такі громадсько-волонтерські ініціативи.

«Виставка дуже цікава, емоційна та мотивуюча. Вдячний усім організаторам та активістам, завдяки яким кияни та гості столиці дізнаються більше про наших спортсменів. Країна має знати в обличчя своїх спортивних героїв», – підкреслив Ігор Жданов.

Президент НКСІУ Валерій Сушкевич, під час відкриття виставки наголосив, що такі акції є важливими не лише для популяризації паралімпійського спорту. Вони необхідні для усвідомлення суспільством потреби у побудові безбар’єрного середовища для всіх громадян з інвалідністю, починаючи з метро, закінчуючи іншою міською інфраструктурою.

У свою чергу, заступник Міністра-керівник апарату Микола Даневич нагадав, що паралімпійська збірна команда гідно відстоювала честь країни та стала сенсацією у Ріо. Завдяки своїм переможним виступам, наші спортсмени завоювали серця трибун та мільйонів вболівальників, як у Бразилії, так і в усьому світі.

Виставка «Чемпіон у кожному» працюватиме на платформі станції м. “Олімпійська” до 10 грудня.

1_17_7_vistavka1_2

1_17_7_vistavka2_3

1_17_7_dsc_0136_4

1_17_7_dsc_0144_5

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*