У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю (ФОТО)

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю (ФОТО). євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідність

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідністьФото Марини Малухіної

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць, чемпіон світу та Європи, переможець Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро у 2016 році Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. Про це Суспільному розповіла заступниця голови громадської організації “Серце матері” Марина Малухіна. Тренування проходять в залі спортивної школи № 2.

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідністьФото Марини Малухіної / На тренування з футболу ходять діти із синдромом Дауна, аутизмом, дитячим церебральним паралічем.

На тренування з футболу ходять діти із синдромом Дауна, аутизмом, дитячим церебральним паралічем.

“На першому занятті були діти з громадської організації “Серце матері”. Завдяки соцмережам, про нас дізналися інші матусі, які виховують дітей з інвалідністю та попросили записати їх дітей на наступне тренування”, – розповіла Марина Малухіна.

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідністьФото Марини Малухіної / Євген Зінов’єв тренує у Кропивницькому 12 дітей.

Батьки спостерігали за тренуванням своїх дітей. “В перспективі ми б хотіли, аби такі тренування проходили без нагляду батьків. Вони мають чекати на своїх дітей в окремій кімнаті. А діти мають звикати до спілкування з іншими людьми, не лише з родичами. Я завжди перебуваю поряд з ними, допомагаю, підтримую, якщо це потрібно”.

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідністьФото Марини Малухіної / Марина Малухіна говорить, що заняття спортом та фізичною культурою для дітей з інвалідністю – це не лише підтримка їхнього здоров’я.

Марина Малухіна говорить, що заняття спортом та фізичною культурою для дітей з інвалідністю – це не лише підтримка їхнього здоров’я. “Дуже часто це основна можливість соціалізації та реалізації талантів дитини у колективі. Це те, що дарує яскраві позитивні емоції”.

У Кропивницькому футболіст-паралімпієць Євген Зінов’єв тренує дітей з інвалідністю. євген зінов'єв, кропивницький, тренування, футболіст-паралімпієць, інвалідністьФото Марини Малухіної / Найменшому учаснику тренувань 6 років, найстаршому 14.

Євген Зінов’єв тренує у Кропивницькому 12 дітей. Найменшому учаснику тренувань 6 років, найстаршому 14. Якщо охочих тренуватися стане більше – збільшать й кількість груп, – розповів тренер. “В подальшому ми плануємо робити змішані групи, долучати до футбольних тренувань дітей зі спортивних шкіл. Звичайно, не всі діти підуть у професійний спорт, але кожен зможе взяти щось для себе – спілкування, настрій, здоровий тонус. Дуже радий долучитися до цієї справи”.

Наталя Трішина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*