Участь Національної збірної Спеціальної Олімпіади України у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади

Участь Національної збірної Спеціальної Олімпіади України у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади. всесвітні літні ігри, оае, соу, змагання, спортсмен, person, clothing, smile, group, posing, ground, footwear, human face, woman, people. A group of people posing for a photo

Участь Національної збірної Спеціальної Олімпіади України у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади. всесвітні літні ігри, оае, соу, змагання, спортсмен

З 14 по 21 березня 2019 року Національна збірна Спеціальної Олімпіади України брала участь у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади, які проходили в Об’єднаних Арабських Еміратах. Збірна команда СОУ була представлена 21 спортсменом з 7 міст України (Житомир, Київ, Кропивницький, Сміла, Горішні Плавні, Червоноград, Миколаїв), які змагалися із 6 дисциплін: футбол, легка атлетика, спортивна гімнастика, бадмінтон, плавання та плавання у відкритій воді. Програмою Олімпіади передбачалося прибуття всіх учасників до ОАЕ 8 березня для участі в програмі “Гостинне місто”. З 12 по 13 березня були проведені відбіркові кваліфікаційні змагання, а 14 березня відбулося урочисте відкриття Всесвітніх Літніх Ігр Спеціальної Олімпіади – Абу Дабі 2019. 15 березня першу золоту медаль у скарбничку нашої збірної поклав Андрій Філін, який і розпочав переможну ходу наших атлетів на Олімпіаді.

Станом на 20 березня 2019 року спортсмени збірної Спеціальної Олімпіади України у своєму заліку мають 6 золотих, 4 срібні і 3 бронзові медалі.

Золоті медалі завоювали:

Андрій Філін (плавання) — 1 медаль ;
Маріанна Ахрарова (художня гімнастика) — 2 медалі;
Футбольна жіноча команда — 1 медаль;
Анна Сапон (плавання) — 1 медаль;
Христина Климова (бадмінтон) — 1 медаль.

Срібні медалі:

Маріанна Ахрарова (художня гімнастика) — 1 медаль;
Андрій Філін (плавання) — 1 медаль;
Віталій Хованець (плавання у відкритій воді) – 1 медаль.
Катерина Кудрявцева – легка атлетика (біг на 400м) — 1 медаль.

Бронзові медалі:

Максим Наливайко (художня гімнастика) — 3 медалі.

Конкуренція на цих Іграх була як ніколи жорсткою. Тому вдвічі вагомі ці медалі, що є результатом багаторічних тренувань, вмілої роботи тренерів, підтримки багатьох людей, які не на словах, а на ділі прагнуть зробити Україну толерантною і успішною. Поздоровляємо наших спортсменів з перемогами на змаганнях і бажаємо нашим спортсменам нових звитяг і участі у змаганнях всеукраїнського та світового рівня. СОУ робить все для того, щоб наші спортсмени відчували радість життя і щастя від занять спортом, які роблять їх буття наповненим і яскравим. 21 березня відбудеться урочиста Церемонія закриття Всесвітніх Літніх Ігор Спеціальної Олімпіади, а ранком 22 березня ми вітатимемо наших спортсменів у Києві. Участь у зустрічі нашої делегації візьме Надзвичайний і Повноважний Посол Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Й.В. Інж. Салем Ахмед Аль-Каабі. ГО «Спеціальна Олімпіада України висловлює подяку особисто Пану Послу ОАЕ в Україні, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, всім приватним особам, які долучилися до спонсорської допомоги і зробили можливою участь нашої збірної у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади, які проходили в Об’єднаних Арабських Еміратах. Ми також висловлюємо свою вдячність Послу України в ОАЕ Полурезу Юрію Володимировичу і всьому колективу посольства за прийом наших спортсменів під час перебування в ОАЕ. Також щиро вдячні українській громаді в ОАЕ за цікаву екскурсію та віншування для делегації Спеціальної Олімпіади України. Сподіваємось, що наші спортсмени, повернувшись в Україну, стануть Посланцями побудови нового суспільства не тільки для людей з інвалідністю, але й разом з людьми з інвалідністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*