Україна зустріла героїв зимової Дефлімпіади-2019 (ФОТО)

Україна зустріла героїв зимової Дефлімпіади-2019 (ФОТО). дефлімпійські ігри, вади слуху, дефлімпійці, змагання, спортсмен

Україна зустріла героїв зимової Дефлімпіади-2019. дефлімпійські ігри, вади слуху, дефлімпійці, змагання, спортсмен

Недільним вечором 22 грудня українська дефлімпійська збірна України повернулася на батьківщину.

На ХІХ зимових Дефлімпійських іграх, які завершилися в італійських альпійських містечках Мадезімо, К’явенна та Санта-Катерина-Вальфурва, українські спортсмени з вадами слуху завоювали 4 золоті, 4 срібні та 3 бронзові медалі, ставши другими за кількістю нагород і третіми – за “золотом”, повідомляє Укрінформ.

Одразу три золоті медалі приніс Україні сумський лижник Дмитро Мажаєв (на дистанціях на 10 км вільним стилем, 5-кілометрівці класичним стилем та в гонці переслідування на 10 км), на вищу сходинку п’єдесталу також зійшла наша команда шахісток у складі Інги Руденко, Альони Осипової, Наталі Мироненко, Аліни Лянгузової, Світлани Гончар та Тетяни Бакланової.

Спортсменів-дефлімпійців зустріли в Міжнародному аеропорту “Бориспіль” запашним короваєм. Прийшло багато уболівальників. Команду привітав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

“Дякую вам за неперевершений виступ і високе друге місце. Мої емоції неможливо передати. Ви – гордість країни. Зробимо все, щоб вам добре тренувалося, будемо й надалі забезпечувати вашу підготовку до змагань “, – сказав урядовець.

“Наша команда довела, що є лідером світового спорту. – зазначив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич. – Україна двадцять років йшла до такого результату на зимових Дефлімпіадах. Характерно, що наш триразовий золотий медаліст Дмитро Мажаєв ніколи не вигравав на чемпіонатах України. А от на Дефлімпіаді вистрілив, та ще й як! Окремо хочу подякувати профільному міністерству за підтримку Західного реабілітаційно-спортивного центру паралімпійської підготовки із зимових видів спорту”.

Додамо, що ХІХ зимові Дефлімпійські ігри тривали з 12-го по 21 грудня. У головних змаганнях чотириріччя взяли участь понад 500 спортсменів з вадами слуху із 34-х країн світу, які виступали у шести видах програми – лижних перегонах, гірськолижному спорті, керлінгу, сноуборді, хокею та шахах. Символічно, що саме на цих змаганнях українські дефлімпійці відзначили 20-річчя свого дебюту на Іграх. В Італії Україну представляли 34 спортсмени з Донецької, Харківської, Полтавської, Одеської, Дніпропетровської, Тернопільської, Сумської, Львівської, Рівненської, Закарпатської, Київської областей та міста Києва.

Українська дефлімпійська збірна України повернулася на батьківщину / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*