Українські парадзюдоїсти стали першими в Європі

Українські парадзюдоїсти стали першими в Європі. парадзюдо, порушення зору, спортсмен, чемпіонат європи, інвалідність

Українські парадзюдоїсти стали першими в Європі. парадзюдо, порушення зору, спортсмен, чемпіонат європи, інвалідність

Національна збірна команда з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору тріумфально завершила свій виступ на першому мультиспортивному заході – чемпіонатах Європи з паралімпійських видів спорту, що з 05 по 21 серпня проходить Роттердамі (Нідерланди): українські парадзюдоїсти, виборовши 10 високих нагород – 4 золоті, 4 срібні та 2 бронзові, посіли перше загальнокомандне місце! Змагання з дзюдо цього мультиспортивного заходу – рейтингові у виборюванні ліцензій на Паралімпіаду-2024.

У змаганнях з парадзюдо, що тривали з 5 по 11 серпня, взяли участь 151 спортсмен з інвалідністю з 19 країн Європи. Від команди України, яка посіла перше місце в Європі, виступило 12 параспортсменів, 10 з яких вибороли найвищі нагороди чемпіонату Європи.

Найуспішніше від команди України виступили Сич Інна, Ніколайчик Наталія, Гарник Анастасія, які вибороли по 1 золотій та 1 срібній нагороді, у Хорави Давида – 1 золота нагорода.

П’ятірка найкращих у дзюдо країн мультиспортивного Євро-2023:

  1. Україна – 4 золоті,4 срібні, 2 бронзові
  2. Туреччина – 2 золоті, 5 срібних, 4 бронзові
  3. Азербайджан – 2 золоті, 3 срібні, 2 бронзові
  4. Грузія – 2 золоті, 1 срібна, 4 бронзові
  5. Франція – 2 золоті, 1 срібна, 3 бронзові

Усього у цьому мультиспортивному заході беруть участь понад 1500 спортсменів з 45 країн Європи у 10 видах спорту. Від команди України виступає 38 паралімпійців у 6 наступних видах спорту: дзюдо (12 спортсменів), тхеквондо (4 спортсмени), бадмінтоні (5 спортсменів), боча (2 спортсмени), стрільбі з лука (6 спортсменів) та стрільбі кульовій (9 спортсменів).

Ці змагання є важливим етапом у здобутті рейтингових очок та ліцензій на Паралімпіаду-2024. Трансляції за наступним лінком: http://Epc2023.tv

Вітаємо Україну з перемогою! Разом ми сильні!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*