В Луцьку вперше відбувся Кубок Західної ліги з гри бочча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату

В Луцьку вперше відбувся Кубок Західної ліги з гри бочча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату. кубок західної ліги, луцьк, бочча, змагання, спортсмен

В Луцьку вперше відбувся Кубок Західної ліги з гри бочча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату. кубок західної ліги, луцьк, бочча, змагання, спортсмен

Захід відбувся 23 листопада на базі спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті». Цьогоріч саме Волинь отримала право приймати змагання, адже команда нашої області стала переможцем Кубку Західної ліги із гри бочча у 2018 році, що відбувся в Івано-Франківську. Участь в урочистому відкритті турніру взяли заступник голови обласної ради Роман Карпюк, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, тренери, спортсмени та їх супроводжуючі.

Загалом, у змаганнях взяли участь понад чотири десятки учасників із шести регіонів України. Були представлені спортсмени з Волинської (2 команди), Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Хмельницької, Полтавської та Дніпропетровської областей, а також із міста Києва.

Роман Карпюк передав організаторам та учасникам змагань вітання від голови від усіх депутатів обласної ради. Він наголосив, що бочча є паралімпійським видом спорту та вимагає від гравців неабиякої точності, зібраності та концентрації уваги.

«Бажаю усім учасникам змагань вдосконалювати свої здібності, набувати досвіду та досягнути успіху, щоб у майбутньому стати паралімпійцями в складі Збірної команди України з гри бочча. Для нас усі ви вже є героями та переможцями, адже перемогли самі себе. Продовжуєте працювати над собою і рухайтеся вперед», наголосив заступник голови обласної ради.

Переможці та призери були відзначені кубками, медалями та дипломами від організаторів змагань.

Довідково:

Боча (Boccia) – це гра з набором м’ячів (6 синіх, 6 червоних і 1 білого), що входить до переліку паралімпійських видів спорту для інвалідів. Принцип полягає в тому, щоб максимально близько підкотити більшу кількість своїх м’ячів до білого м’яча (Джек болу). Боча поєднує в собі такі види спорту як: більярд, керлінг і боулінг.

Фото

Волинська обласна рада

Одна репліка к “В Луцьку вперше відбувся Кубок Західної ліги з гри бочча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату”

  1. Ай, молодці! 🙂 Подобається мені бочча.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*