Яна Степаненко, яка втратила ноги через удар РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах (ФОТО)

Яна Степаненко, яка втратила ноги через удар РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах (ФОТО). бостонський марафон, краматорськ, яна степаненко, протез, ракетний удар

Яна Степаненко, яка втратила ноги через удар РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах. бостонський марафон, краматорськ, яна степаненко, протез, ракетний удар

Дванадцятирічна Яна Степаненко на протезі пробігла Бостонський марафон – вона втратила ноги під час удару росіян по Краматорському вокзалу весною 2022 року.

Про це повідомив мер міста Львова Андрій Садовий у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Немає нічого неможливого! Незламна Яна Степаненко пробігла свій перший Бостонський марафон. Це 5 кілометрів, якими Яна вкотре довела, що ніколи не можна здаватися. Наша гордість! Дякуємо”, – написав Садовий.

Як повідомляв Укрінформ, дванадцятирічна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару по вокзалу в Краматорську, минулого тижня заявила про свою участь у Бостонському марафоні, щоб зібрати кошти на біговий протез для ветерана Олександра Рясного, якому ампутували кінцівку.

Дівчина два місяці посилено готувалася до марафону та займалася чотири рази на тиждень.

Торік восени Яна вже брала участь у львівському півмарафоні. Тоді вона тільки вчилася користуватися біговими протезами і разом з іншими пацієнтами Центру «Незламні», українськими воїнами, здолала символічну «Милю незламності» – довжиною всього у 70 метрів.

До участі в Бостонському марафоні Яну Степаненко запросила американська фундація One World Strong, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Як повідомляв Укрінформ, родина Степаненків повернулася в Україну після року реабілітації та протезування в Сан-Дієго (США). Наталія та 12-річні двійнята Яна і Ярослав тепер житимуть у Львові та будуть проходити реабілітацію в Національному центрі «Незламні».

13 квітня росіяни керованою ракетою «Точка-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де відбувалася евакуація мирних жителів. Внаслідок цього теракту загинули 57 людей, з них 38 – одразу на вокзалі, решта померли у лікарні. Серед загиблих – п’ятеро дітей. Поранені 114 мирних жителів.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*