Зеленський привітав дефлімпійську збірну України (ФОТО, ВІДЕО)

Зеленський привітав дефлімпійську збірну України (ФОТО, ВІДЕО). дефлімпійська збірна україни, дефлімпійські ігри, медаль, нагорода, спортсмен

Зеленський привітав дефлімпійську збірну України. дефлімпійська збірна україни, дефлімпійські ігри, медаль, нагорода, спортсмен

Президент Володимир Зеленський особисто привітав українську дефлімпійську збірну, яка на ХХ зимових Іграх у Туреччині завоювала 19 медалей і вперше в історії очолила командний залік.

Відео з церемонії розміщене на сторінці глави держави у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Для мене честь – відзначати наших дефлімпійців, які вперше за роки незалежності України виграли загальнокомандний залік на зимових Іграх. Я дякую всім вам за волю до перемоги. За ваше вміння долати труднощі. За всю ту повагу, яку принесли ваші результати всім українцям. Пишаюся вами!” – зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що для нього честь відзначати сьогодні (16 березня – ред.) українських спортсменів. «Ви додаєте Україні гордості, можливості пишатися людьми, силою українців та потужних українських досягнень», – сказав він.

Зеленський зауважив, що такі результати сприяють поверненню уваги до України у складний час війни, особливо коли вона певним чином розфокусована. «І кожен, хто здобуває повагу світу до українського характеру та Української держави, допомагає всім нам. Допомагає народу вистояти. Допомагає вистояти нашим бійцям на фронті в боротьбі за нашу незалежність», – зазначив глава держави.

Він привітав спортсменів та їхніх тренерів із цим надзвичайним переможним результатом і наголосив, що спільна українська перемога, за яку наші хлопці й дівчата віддають життя на фронті і яка обов’язково буде, складається і з таких важливих перемог.

Зеленський вручив спортсменам ордени «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів і медалі «За працю і звитягу».

Спортсмени подарували Президенту худі з форми національної дефлімпійської збірної.

Володимир Зеленський також нагородив тренерів збірної орденами княгині Ольги ІІ ступеня, медалями «За працю і звитягу» та присвоїв почесні звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», якими їх відзначено за вагомий особистий внесок у розвиток дефлімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів на ХХ зимових Дефлімпійських іграх.

Орден «За заслуги» І ступеня отримав також президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касіцький.

Як зазначили в пресслужбі глави держави, на ХХ зимових Дефлімпійських іграх збірна команда України у складі 36 спортсменів здобула 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі, що на 8 нагород більше, ніж на попередніх іграх. Відтак збірна України вперше стала світовим лідером у загальнокомандному заліку за кількістю золотих нагород. В особистій першості українські спортсмени вибороли 11 медалей (6 золотих, 3 срібні та 2 бронзові), у командній першості – 8 медалей (4 золоті, 2 срібні та 2 бронзові).

Найкращий результат продемонструвала національна дефлімпійська збірна України з лижних перегонів, яка здобула 13 медалей (7 золотих, 4 срібні та 2 бронзові) й посіла перше місце в загальнокомандному заліку.

На змаганнях із керлінгу українські спортсмени вперше здобули перемогу серед 11 найсильніших збірних і вибороли 2 золоті та 1 бронзову медаль.

У дисципліні дабл-мікст спортсмени Михайло Плесканка та Катерина Якимець у фінальній грі перемогли команду Республіки Корея та вибороли золоту нагороду.

Команда з шахів виборола 1 золоту, 1 срібну та 1 бронзову нагороду й посіла друге загальнокомандне місце серед 16 країн-учасниць.

Золоті нагороди здобула жіноча команда у класичній грі, а срібні та бронзові медалі вибороли команди мікст.

Вручення Зеленським державних нагород спортсменам – переможцям та призерам ХХ зимових Дефлімпійських ігор / Фото: Офіс Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*