Урядовим уповноваженим з прав інвалідів взято на контроль питання щодо фінансування всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. інвалідів

На адресу Урядового уповноваженого з прав інвалідів надходять численні звернення керівників всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів з пропозиціями залишити без змін діючий Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр., затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2012 р. № 176, яким встановлено вимоги щодо отримувачів державної фінансової підтримки, мінімальний перелік напрямків використання коштів, а також контроль за їх використанням.

У зв’язку з прийняттям Закону України від 16.01.2014 № 719-VII “Про державний бюджет України на 2014 рік”, постає необхідність внесення змін до вищезазначеного Порядку. Перш за все, це пов’язано з тим, що відповідальним виконавцем бюджетної програми 2505030 “Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічненням Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” замість Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України визначено Фонд соціального захисту інвалідів.

Але, керівники всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів, беручи до уваги дискусії, які виникають серед державних та громадських інституцій щодо можливих змін зазначеного Порядку, занепокоєні ситуацією, що склалася. Зокрема, передбачається надання фінансової підтримки всім громадським об’єднанням, тоді як на даний час коло їх чітко визначено (громадські об’єднання інвалідів та ветеранів).

Керівники всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів, враховуючи сучасний складний соціально-економічний стан в країні, для забезпечення ефективного, цільового та раціонального використання державних коштів, пропонують залишити без змін діючий Порядок (окрім зміни відповідального виконавця бюджетної програми).

“Співпраця з громадськими об’єднаннями інвалідів, обговорення з ними питань, що стосуються їх життєдіяльності, недопущення нехтування їх інтересами, сприятимуть послабленню соціальної напруги серед людей з інвалідністю, та матимуть позитивний вплив на соціальну стабільність в державі”, – прокоментував ситуацію Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*