Доступність інформаційного забезпечення для людей з інвалідністю

1 19 3 DSCN1941 2. інвалідністю, інвалідів

  1 19 3 DSCN1941 1

Всеукраїнська організація інвалідів “Союз організацій інвалідів України” за сприяння Міністерства соціальної політики та Державної служби з питань інвалідів та ветеранів 10–11 червня 2014 року провела засідання круглого столу на тему: “Напрямки поліпшення інформаційного забезпечення людей з інвалідністю в Україні відповідно до норм Конвенції про права інвалідів”.

В засіданні круглого столу взяли участь керівники регіональних осередків ВОІ СОІУ, члени регіональних комітетів інформаційного забезпечення, представники Міністерства соціальної політики, Держкомтелерадіо, Фонду соціального захисту інвалідів, редакцій всеукраїнських газет для інвалідів “Благовіст”, “Сила духу”, “Берег надежды”, телепрограми для інвалідів “Береги надії”, інших засобів масової інформації. Службу представляла начальник управління по роботі з інвалідами Державної служби з питань інвалідів і ветеранів Алімова Л.Є.

Учасниками засідання було відзначено, що стан інформаційного забезпечення людей з інвалідністю в Україні не відповідає вимогам Конвенції про права інвалідів. Відсутня належна законодавча та нормативно-правова база щодо інформаційного забезпечення людей з інвалідністю. Закони України “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”, інші нормативно-правові акти не містять в собі механізмів реалізації права на інформацію людей з інвалідністю. В Законі України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” також відсутні законодавчі нормативи щодо інформаційного забезпечення інвалідів.

На заході була одноголосно прийнята протокольна резолюція, яка направлена Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Державному комітету телебачення та радіомовлення України, Національній спілці журналістів України, регіональним та місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для відповідного реагування.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*