Жінки з обмеженими фізичними можливостями мають такі ж права як й інші люди (ВІДЕО)

1 10 5 972548. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

08 липня 2014. Чернівці. Жінки з обмеженими фізичними можливостями мають такі ж права як й інші люди. В рамках Всеукраїнської програми «Сприяння розвитку руху жінок-інвалідів та батьків, які виховують дітей інвалідів» в нашому місті відбувся семінар під час якого спілкувались щодо проблеми дискримінації таких людей.

Марія Нікітіна, візочниця: «У візку я з народження, фактично з самих маленьких років. Мені було 2 тижня від народження коли виявили захворювання з того часу я на візку».

Марія розповідає, що в суспільстві почуває себе комфортно, вона навчалась у звичайній школі, брала участь в різноманітних шкільних заходах і закінчила навчальний заклад із золотою медаллю. Дещо інша ситуація була у виші, проте за деякий час Марія і там знайшла спільну мову з викладачами та одногрупниками. Єдина проблема, яка більш за все хвилює дівчину, це бар’єрність міста.

Марія Нікітіна, візочниця: «Мені здається, якщо б не було бар’єру архітектурного, то ми б не мали ніяких серйозних проблем, а нам зараз доводиться працювати над доступністю лікарень, громадських закладів, т-що ми хочемо жити так як і всі, хочемо користуватись й рештою послуг, що й інші жінки, ходити в салони краси, в кіно, т-то жити звичайним життям».

«Сприяння прав жінок з інвалідністю на особистий зріст та творчий розвиток» – саме така тема семінару, який розпочався сьогодні в Чернівцях. Під час заходу його учасники намагатимуться привернути увагу громадськості до жінок з інвалідністю, влади – до сприяння реалізації прав дівчат і жінок з обмеженими фізичними можливостями щодо медичного обслуговування та доступності до таких закладів тощо.

Валентина Добридіна, співорганізатор: «Сподіваємось, що на сьогоднішньому засіданні ми зможемо хоча б якісь питання знайти вихід вирішення цих питань, т-що жінка з інвалідністю є найдискримінованішою категорією громадян і я сподіваюсь на те, що сьогодні знайдемо якійсь спільний діалог».

Регіональний практичний семінар для жінок з інвалідністю триватиме з 8 по 10 липня.


Телеканал “Чернівці”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*