Прокуратурою Київщини виявлено бездіяльність обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів

1 23 4 prokuraturakievobl28 15 2. інвалідів

Проведеною прокуратурою Київської області перевіркою в Київському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів виявлено порушення вимог Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо соціального захисту осіб з обмеженими можливостями.

Зокрема, обласним відділенням порушується порядок реєстрації роботодавців, недотримуються вимоги законодавства при прийнятті щорічних їх звітів.

Не в повній мірі відділенням забезпечено дієвий контроль за дотриманням законодавства в частині виконання роботодавцями нормативу працевлаштування інвалідів та стягнення фінансово-господарських санкцій і пені, що призвело до накопичення значних сум заборгованості з платежів до спеціального фонду державного бюджету.

Реагуючи на порушення закону, прокуратурою області директору Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів внесено подання про усунення виявлених порушень, недопущення їх у подальшому та притягнення до передбаченої законом відповідальності винних посадових осіб відділення.

На даний час подання перебуває на розгляді.

Прес-служба
прокуратури Київської області

Прокуратура Київської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*