Суд стягнув з акціонерів «Укртрансгазу» понад 23 млн гривень санкцій

1 18 legislation 1. прокуратури

Прокуратура Печерського району Києва через суд зобов’язала посадовців публічного акціонерного товариства «Укртрансгаз», які приховали наявність вакансій для осіб з обмеженими можливостями, сплатити до столичного бюджету понад 23 млн гривень адміністративно-господарських санкцій.

Згідно українського законодавства керівники підприємств зобов’язані щорічно надавати інформацію до Державної служби зайнятості та Фонду соціального захисту інвалідів про кількість робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.

Втім, як з’ясувалося, у своєму звіті за 2012 рік посадовці «Укртрансгазу» приховали від столичного центру зайнятості наявність 285 вакансій для інвалідів. Таким чином товариство не сплатило державному бюджету 23 млн. 310 тис. гривень адміністративно-господарських санкцій.

Окружний адміністративний суд м. Києва повністю задовольнив позов прокуратури Печерського району про стягнення з приватного товариства коштів. Проте суд апеляційної інстанції скасував вказане рішення. Зважаючи на це, прокуратура звернулась до Вищого адміністративного суду України.

Наразі ухвалою суду касаційної інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі та з товариства реально стягнуто понад 23 млн гривень.

Прес-служба прокуратури м. Києва

Прокуратура міста Києва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*