Яку пенсію призначать науковому працівнику-інваліду

1 29 6 images 2. пенсії

  1 26 3 images 1У період роботи на науковій посаді мене визнано інвалідом ІІ групи від загального захворювання. Стаж наукової роботи становить понад 20 років. За яких умов та в якому розмірі я можу розраховувати на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»?

Євген Федоренко. Дніпропетровськ

Шановний Євгене Гнатовичу, статтею 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» передбачено, що науковим (науково-педагогічним) працівникам, які визнані інвалідами I, II і III груп, призначається пенсія по інвалідності в розмірі 60 відсотків від сум заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника, яка визначається відповідно до статті 23 цього Закону та частини другої статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та на яку відповідно до законодавства нараховується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, незалежно від віку за наявності стажу наукової роботи, для чоловіків — 20, для жінок — 15 років, та страхового стажу, передбаченого статтею 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Пенсія науковим (науково-педагогічним) працівникам відповідно до цього Закону призначається з дня звернення за призначенням пенсії та за умови звільнення з посади наукового (науково-педагогічного) працівника.

З огляду на зазначене, за наявності у Вас необхідного страхового стажу та при умові звільнення з наукової посади Ви можете розраховувати на призначення пенсії відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» в розмірі 60 відсотків від заробітної плати.

Зоря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*