Інвалідам стане легше встановити гараж

1 08 2 29d13deca520762d515080fa2a932283 2. инвалидам

Київський простір для людей з обмеженими можливостями стає зручнішим. Столична влада намагається вирішити більшість проблем. Але є одна, майже непомітна, та актуальна. Це гаражі. Деякі категорії інвалідів вимушені пересуватися за допомогою автомобіля з ручним управлінням чи мотоколяски, при цьому вони не можуть користуватися відкритими автостоянками. У них є можливість встановити гараж поблизу домівки. Але, як показує досвід, реально зробити це складно. Вирішити проблему має намір Київрада.

Постійна комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування на останньому засіданні розглянула проект рішення депутата Костянтина Ялового «Про внесення змін до Порядку надання інвалідам дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів у масивах багатоквартирної житлової забудови в м. Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 05 квітня 2012 року».

  1 08 2 45668 1Як розповів депутатам на засіданні суб’єкт подання — депутат Костянтин Яловий — проблема полягає у тому, що у чинному Порядку йдеться про дозволи тільки для тих людей з обмеженими можливостями, яким мотоколяску чи автомобіль з ручним управлінням виділила держава через органи соціального захисту. Однак цьогоріч коштів на такі транспортні засоби у бюджеті не передбачено. Тому пропозиція полягає у тому, щоб надавати дозволи на встановлення гаражів також тим інвалідам, які купили вищезазначені транспортні засоби за власний рахунок.

«Це питання виникло, бо до мене звернувся інвалід, який має витяг з кадастрового плану та всі потрібні документи, але не може два роки гараж встановити»,— наголосив депутат.

Текст чинного Порядку пропонується доповнити позицією, що для подання документів на дозвіл для встановлення гаражу потрібна копія довідки про зняття з обліку в органах соцзахисту в разі придбання автомашини з ручним управлінням або мотоколяски за власні кошти.

Депутати запропонували правки і до тексту проекту рішення. Так, до заяви на встановлення тимчасового збірно-розбірного гаражу подавач може додавати не лише згоду, а й відмову балансоутримувача багатоквартирного будинку. Це зроблено для виключення корупційної складової. Окрім того, депутати уточнили перелік документів, прибравши зайве. Після чого проект було комісією схвалено.

Наразі даний проект рішення проходить розгляд у депутатській комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Ганна Касіч

Хрещатик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*