Вперше в Україні підписано багатосторонній Меморандум про співпрацю та взаємодію для забезпечення зайнятості інвалідів та учасників АТО

1 16 6 372176 2. інвалідністю, інвалідів

  1 16 6 372176 114 липня 2015 року у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ відбулося публічне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Державною службою зайнятості, Фондом соціального захисту інвалідів, Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Українським товариством глухих, Українським товариством сліпих та Всеукраїнською організацією інвалідів «Союз організацій інвалідів».

Вперше в Україні державні установи та громадські організації об’єднали зусилля для вирішення одного з найгостріших соціальних питань – безперешкодного працевлаштування та інтеграції інвалідів та учасників антитерористичної операції в суспільство, у тому числі фінансового забезпечення активних програм їхньої підтримки.

У підписанні Меморандуму взяли участь Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба, Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко, заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Любов Ріяко, заступник голови Центрального правління Українського товариства глухих Ірина Чепчина, заступник голови Центрального правління Українського товариства сліпих Олександр Осадчий, Голова Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів» Василь Назаренко.

Меморандум про співпрацю та взаємодію передбачає надання комплексу соціальних послуг учасникам антитерористичної операції та особам з інвалідністю за участю сторін, що підписали меморандум. Це інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні заходи, професійне навчання, сприяння в організації власної справи, працевлаштування тощо.

Зокрема йдеться про професійне навчання службою зайнятості осіб з інвалідністю з подальшим їх працевлаштуванням на спеціальні робочі місця, створені за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів. Роботодавці також отримають можливість навчати учасників АТО, які не є безробітними, за затребуваними на ринку праці робітничими професіями та спеціальностями на базі центрів професійно-технічної освіти (ЦПТО) державної служби зайнятості за кошти Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

«Об’єднання зусиль і, головне, фінансових ресурсів сприятиме розширенню можливостей учасників АТО, які стали інвалідами, або просто людям з інвалідністю отримати додаткові засоби для досягнення ефективної зайнятості. Ми об’єдналися для створення дієвого механізму взаємодії»,– зауважив Ярослав Кашуба.

Крім того, сторони, що підписали меморандум, ставлять на меті удосконалення нормативно-правових актів щодо забезпечення безперешкодного працевлаштування та інтеграції інвалідів та учасників антитерористичної операції в суспільство.

Сторони також об’єднають зусилля в здійсненні просвітницької та інформаційно-роз’яснювальної діяльності у суспільстві щодо рівних прав та можливостей інвалідів та учасників антитерористичної операції у сфері зайнятості та суспільному житті.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Державної служби зайнятості (Центрального апарату)

Державна служба зайнятості України +ФОТО, ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*