Проект щодо надання адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю в Україні фінансується Європейським Союзом

1 14 4 7293 0 1 2. інвалідів, інтелектуальною недостатністю

  1 14 4 7293 0 1

У Чернігівській міській раді 10 вересня відбувся круглий стіл під назвою «Доступ до адміністративних послуг осіб з інтелектуальними порушеннями та їхніх законних представників».

Учасники заходу – представники громадських організацій, які опікуються особами з інтелектуальною недостатністю, батьки дітей-інвалідів, представники структурних підрозділів міської ради.

Начальник відділу звернень та соціальних питань міської ради Світлана Васильєва повідомила про співпрацю місцевої влади з громадськими організаціями міста, що опікуються особами з особливими потребами. Зокрема, вона зазначила, що 19 найбільш активних у цій сфері діяльності громадських організацій отримують фінансову допомогу з міського бюджету у загальній сумі понад 800 тис. грн.

Також, вона підкреслила, що чільне місце серед активних громадських організацій посідає Чернігівська обласна громадська організація інвалідів «Логос», яка має великий досвід у цій справі й значні результати.

Виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» Раїса Кравченко презентувала проект «Просування політичного діалогу між українськими НДО та виконавчою владою з питань адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю».

Проект фінансується Європейським Союзом. У роботі круглого столу взяв участь експерт-старший монітор Євросоюзу Стефан Танік, який прибув до України з метою моніторингу просування в Україні цього проекту.

Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» охоплює 23 регіони України та 18 тис. сімей, де є особи з інтелектуальними порушеннями.

За її інформацією, в Україні проживає понад 280 тис. людей з інтелектуальною недостатністю, серед них лише 90 тис. мають інвалідність. З них 34 тис. проживають в інтернатах.

Раїса Кравченко зазначила, що звіт України щодо захисту прав осіб з інтелектуальними порушеннями високо оцінений в ООН. Втім, Комітет ООН з прав людини з інвалідністю надав Уряду України свої рекомендації, зокрема:

– врахувати всі потреби людей з інтелектуальними порушеннями в українському законодавстві;

– покращити правовий захист таких людей;

– попередити можливість численної та міжгалузевої дискримінації.

Учасники круглого столу були єдині в думці, що необхідно посилити свою діяльність щодо захисту прав осіб з інтелектуальними порушеннями, та активізувати діалог з виконавчою владою з питань надання адміністративних послуг для таких осіб.

  1 14 4 7293 1 2

  1 14 4 7293 2 3

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Офіційний веб – портал Чернігівської міської ради

Одна репліка к “Проект щодо надання адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю в Україні фінансується Європейським Союзом”

  1. Ирина :

    Все эти круглые столы одна показуха – мы, родители инвалидов-детства из г.Нежин обращались в Черниговскую ОДА, чтобы на базе дома-интерната открыли группу дневного посещения для инвалидов-детства. Закон № 633, но нам ответили – нет, хотя закон не отменен! А поговорить и пропиариться пожалуйста!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*