У Слов’янську викрито медика лікарсько-консультаційної комісії, який брав хабарі за оформлення інвалідності

1 05 4 0 10ca4a 8e69d1dd L 2. інвалідності

В ході обшуку у 54-річного лікаря-хірурга вилучені медичні карти і лікарняні листи пацієнтів, яким він за гроші видавав направлення на проходження комісії, а також банківські документи, що підтверджують наявність на рахунках медика понад 600 тисяч гривень.

Як розповів начальник управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Донецькій області Руслан Хомічук, встановлено, що медпрацівник, зловживаючи своїм службовим становищем, вимагав та отримав грошові кошти в якості плати за сприяння в отриманні групи інвалідності.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали лікаря на території медичного закладу після отримання грошових коштів.

Медику оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Прес-служба ГУМВС України
в Донецькій області

МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*