В Одесі поліцейські викрили лже-інваліда, який ошукав державу більше ніж на 100 тисяч гривень

1 01 6 1400503142 0536. медико-соціальної експертної комісії, інвалідності

64-річний громадянин надав спеціалістам Управління Пенсійного Фонду України одного з районів Одеси підроблений документ про нібито встановлення йому другої групи інвалідності та впродовж одинадцяти років незаконно отримував із державного бюджету гроші.

Співробітниками міжрайонного відділу Управління захисту економіки в Одеській області встановлено, що наприкінці 2003 року 64-річний громадянин звернувся до районного Управління Пенсійного Фонду України в Одесі із заявою про оформлення йому пенсії, як інваліду другої групи. Він надав спеціалістам Фонду завідомо підроблений витяг із акту огляду медико-соціальної експертної комісії про встановлення йому другої групи інвалідності з грудня 2003. На підставі вищевказаного витягу із акту огляду йому була призначена пенсія по інвалідності на безстроковий термін.

Під час звірки відомостей стосовно інвалідів співробітниками поліції встановлено, що вищевказаний громадянин ніколи не звертався до медико-соціальної експертної комісії про встановлення йому групи інвалідності, а також лікування у медичних закладів по захворюванню ішемічної хвороби серця не проходив.

Крім того, було встановлено, що витяг із акту огляду медико-соціальної експертної комісії за цим номером видавався іншій особі, яка дійсно проходила обстеження та їй встановлено групу інвалідності.

Таким чином, у період часу з 2003 по 2014 із державного бюджету шахраю незаконно була нарахована пенсія в сумі понад 103 600 гривень. У подальшому, у ході досудового розслідування, завдані матеріальні збитки ним були частково відшкодовані.

У січні цього року правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

ВК ГУНП в Одеській області
(за матеріалами міжрайонного відділу
Управління захисту економіки в області)

Національна поліція України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*