На Донеччині викрито групу шахраїв, які під виглядом працівників МСЕК отримували хабарів за встановлення груп інвалідності

1 25 5 2. мсек, інвалідності

47-річна мешканка міста Маріуполь організувала шахрайську схему отримання коштів від громадян за сприяння у «вирішенні питання» у медико-соціальній експертній комісії (МСЕК) міста щодо отримання висновку для оформлення групи інвалідності.

Для надання достовірності своїй псевдо-посередницької діяльності громадянка залучила до злочинної діяльності свою доньку та знайому. Останні, одягнені в форму медичних працівників, були присутні від імені працівників МСЕК при обговоренні умов та порядку передачі неправомірної вигоди.

Так, за сприяння у підготовці чергового пакету документів та призначення 2-ї групи інвалідності шахрайка-хабарниця зажадала отримання 800 доларів США.

19 серпня 2016 року групу зловмисників було затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Донецькій області під час отримання першої частини неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення співучасникам шахрайства про підозру за ч. 2 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

Національна поліція України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*