Державні пільги для інвалідів війни

1 15 6 33028 2 2. війни

 1 15 6 33028 2 1Згідно зі статтею 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» інвалідам війни та прирівняним до них особам надаються такі пільги:

● Безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів.

● Позачергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів), безплатне забезпечення іншими протезами та протезноортопедичними виробами.

● Безплатне позачергове забезпечення санаторно-курортним лікуванням із компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад або одержання замість путівки грошової компенсації.

● Стовідсоткова знижка при платі за користування житлом .

● Стовідсоткова знижка при платі за користування комунальними послугами.

● Безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

● Позачергове обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах, а також позачергова госпіталізація.

● Право на щорічне медичне обстеження і диспансеризацію із залученням необхідних спеціалістів.

● Позачергове працевлаштування за спеціальністю відповідно до підготовки та висновків медико-соціальної експертизи.

● Переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників.

● Позачерговий безплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир та першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

● Позачергове безплатне встановлення квартирних телефонів і позачергове користування всіма послугами зв’язку. Абонементна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

● Виплата допомоги з тимчасової непрацездатності працюючим інвалідам війни в розмірі стовідсоткової середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи.

● Використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік.

● Одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт житлових будинків і подвірних будівель, приєднання їх до інженерних мереж, комунікацій, а також позики на будівництво або придбання дачних будинків і благоустрій садових ділянок з погашенням її протягом 10 років, починаючи з п’ятого року після закінчення будівництва. Зазначені позики надаються в порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Народна армія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*