Католичка Джессіка Кокс – перша жінка, яка отримала ліцензію на керування літаком без рук (ВІДЕО)

1 14 5 jesika-cox 2. джессіка кокс

  1 14 5 jesika-cox 1Американка і католичка Джессіка Кокс (Jessica Cox) народилася в 1983 році з фізичною інвалідністю – без рук, але це не завадило їй жити повним життям. Так, наприклад, вона стала першою жінкою, яка отримала ліцензію на керування літаком без використання рук.

«З народження я жила все своє життя моїми ногами і робила такі речі, як водіння автомобіля ногами, навчилася писати всі роботи в коледжі, який закінчила зі ступенем, і стала мотиваційним спікером, і разом з цим стала першим безруким пілотом, який керує літаком тільки ногами», – розповіла Джессіка в документальному фільмі Rightfooted режисер Ніка Іскра.

Переможець премії Еммі режисер Нік Іскра документував її життя протягом багатьох років, і кінцевим результатом став фільм під назвою Rightfooted.

«Він запитав мене, хотіла б я зробити цей фільм, мені було це цікаво в той час. І ми почали трирічну подорож, яка спочатку повинна була тільки висвітлювати моє весілля, але потім знімальна група пішла за нами в Ефіопію, щоб допомогти з проектом освіти для людей з обмеженими можливостями. А також на Філіппіни після тайфуну», – повідомила Джессіка.

Як мотиваційний спікер вона ділиться своєю мудрістю і досвідом з тисячами людей. І тепер вона сподівається, що документальний фільм може бути навіть більшою платформою для її позитивного сигналу.

«Повідомлення, яке я сподіваюся передати через цей документальний фільм – це святість життя: все життя священна, з інвалідністю або без неї; люди з обмеженими можливостями можуть робити великі справи, якщо їм дати можливість», – заявила дівчина.

Джессіка Кокс є католичкою. Вона зустрілася з Папою Римським Бенедиктом XVI після її історичного польоту і сказала, що її віра допомогла їй у важкі часи: «Я була справді благословенна прекрасними батьками, підтримувана співтовариством і прекрасною, глибокою вірою, яка допомогла мені пройти через мої проблеми».

Фільм Rightfooted отримав позитивні відгуки і виграв приз «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі Mirabile Dictu, який відбувся в Ватикані.


Християнський портал Кіріос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*