Львів’янин з ДЦП ногами малює картини, аби допомагати іншим (ВІДЕО)

1 30 5 image 104 2. картини

У 36-річного Богдана Жуковського зі Львова гіперкінетична форма церебрального паралічу, тож єдиний спосіб рухатися для нього – візок. Та попри це, аби не падати духом й іншим дарувати радість, малює картини… ногами, повідомляє “Zaxid.net”.

Уже кілька років він мешкає при монастирі отців Оріоністів у Львові. Життя, запевняє він, прекрасне – важливо якими барвами його зображати. От, наприклад, одну зі своїх картин він створив спеціально для Папи Франциска.

«Намалював соняшники. Вони люблять сонце. А Папа – як сонце», – попри складнощі мовлення пояснив Богдан Жуковський.

У Богдана не працюють руки. Та попри це він не здався – навчився малювати ногою. Аби пензлі не ковзали поміж пальцями, Богдан навіть придумав, як їх адаптувати, – обмотав стрічкою. Так створив близько 200 робіт і майже всі роздарував, віддав на благодійність. Зосталась про них лише згадка в комп’ютері. А торік вісім картин врятували життя бійця АТО.

«Богдан не просто продає картини, а збирає пожертви за ці картини хлопцям на АТО. Торік на операцію бійцю зібрав 2450 грн», – розповіла асистент будиночка для неповносправних «Капернаум» Наталя Капля.

Через недугу Богдан не вчився у звичайній школі. Однак у 2009-му в Євпаторії удосконалив свій Богом даний талант митця. Цей дар понад 10 років тому у реабілітаційному центрі «Джерело» йому відкрила наставниця Анна Ягольник. Тепер Богдан навіть мріє по-мистецьки.

«В Італію хоче потрапити. До речі, закордонний паспорт торік зробив. Каже, всі великі художники – італійці», – розповіла про мрію Богдана Наталя Капля.

Та на мистецтві Богдан не зупиняється: п’ять років тому взявся ще й монтувати відео ногами. Зробив на пісню «Мама» кліп для мами Кузьми.

Оксана Сенишин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*