Боєць із Кривого Рогу представить Україну в складі збірної на «Іграх Нескорених-2020»

Боєць із Кривого Рогу представить Україну в складі збірної на «Іграх Нескорених-2020». invictus games, ігри нескорених, василь стуженко, військовий, змагання

Боєць із Кривого Рогу представить Україну в складі збірної на «Іграх Нескорених-2020». invictus games, ігри нескорених, василь стуженко, військовий, змагання

Військовослужбовець із Кривого Рогу Василь Стуженко представить Україну в складі збірної на «Іграх Нескорених-2020», інформує Суспільне.

Поранення чоловік отримав у 2014 під час боїв за Іловайськ.

Зараз він готується до змагань на олімпійській базі у Києві.

«Основним видом спорту я обрав стрільбу з лука, другий спорт – це плавання, і третій – це веслування на тренажері. До зборів я тренувався 5 разів на тиждень. Будемо старатися, будемо робити все, щоб показати себе й Україну», – розповів Василь Стуженко.

Відомо:

  • «Ігри нескорених» («Invictus Games») – міжнародні спортивні змагання для військових з інвалідністю, засновані принцом Гаррі Уельським в 2014 році.
  • У 2020-му вони відбуватимуться у Нідерландах з 9 по 16 травня. До першості приєднаються 500 учасників з майже двох десятків країн. Вони змагатимуться в стрільбі з луку, легкій атлетиці, веслуванні на тренажерах, екстремальному керуванні, пауерліфтингу, велоспорті на шосе, волейболі сидячи, плаванні та регбі у візках.
  • «Ігри нескорених» – це паралімпійські змагання для ветеранів, мета яких – фізичне відновлення бійців та популяризація спорту як виду реабілітації.
  • Цього року збірну України представляють 20 бійців.

Оксана Цибуля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*