Незрячий хлопчик з Рівненщини став номінантом національної премії «Діти-гордість України 2023»

Незрячий хлопчик з Рівненщини став номінантом національної премії «Діти-гордість України 2023». сергій броновицький, національна премія діти-гордість україни, незрячий, номінант, інвалідність

Незрячий хлопчик з Рівненщини став номінантом національної премії «Діти-гордість України 2023». сергій броновицький, національна премія діти-гордість україни, незрячий, номінант, інвалідністьНомінант VIII Національної премії «Діти-гордість України 2023» Сергій Броновицький, 13 років, Клевань, Рівненська область.

Незрячий хлопчик, дитина, яка позбавлена батьківського піклування. З трьох років проживає та навчається в Спеціальній школі №1 в смт. Клевань Рівненської обласної ради. Школа є його рідним домом, педагоги школи близькими людьми, а директор закладу Євгенія Фалко найрідніша і найтурботливіша людина в житті Сергія, повідомляють «Рівненські новини».

З дитинства Сергій проявляє творчі здібності, співає, декламує. Справжньою творчою підтримкою для нього є педагог з вокалу Олена Єсип, яка допомагає творчо розвиватись та досягати високих результатів. Сергій навчається співу в КЗ « Клеванська музична школа» Клеванської селищної ради, є учнем четвертого класу сольного співу. Також має від природи хороший слух, тому самостійно навчається грі на фортепіано. Відтворює відомі мелодії, такі як «Стефанія», «Ой у лузі червона калина» і т.д. Жодне свято у школі не проходить без талановитого хлопчика. Є солістом вокального ансамблю школи «Квіти України».

У лютому 2020 року, приймав участь у творчому заході на підтримку благодійного фонду «Скарбниця Надії», фонд, що опікується онкохворими дітьми. Був учасником соціального інклюзивного проєкту «Можливості без меж. 2 сезон», що спрямований на дітей та молодь з різними видами інвалідності, включаючи тих, хто має стійкі фізичні, ментальні, інтелектуальні або сенсорні порушення. Сергій переможець багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, серед яких:

  • «Мелодії добра», серпень 2020 р;
  • «Віночок миру», червень 2020 р;
  • «Барви життя», листопад 2021р;
  • «З вірою в майбутнє», травень 2021;
  • «Sunny smile Bulgaria», червень 2021 ;
  • «Favorites Vocal», лютий 2021;
  • «Lacity Fest», лютий 2021;
  • «Свято талантів. Зоряний шлях», квітень 2023.

У червні 2023 року дует Сергія та його наставниці Олени Єсип здобув диплом лауреата Міжконтинентального радіо- фестивалю української пісні «Співай рідною» на радіо «Ethno FM» Sacramento, California USA. А мотивуюча пісня «Головне» є в ротації рівненського «Радіо Трек».

Під час війни, Сергій перебуває в безпеці, в Німеччині, у супроводі вихователів школи. Та дуже хоче повернутись до своєї домівки – рідної школи.

В майбутньому хлопчик мріє стати діджеєм. А ще мати родину, бути щасливим синочком люблячих батьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*