Олексій Журавко: Доступ інвалідів до інформації – одна з умов їх інтеграції у суспільство

1 05 Vyshniakov 01112013 2. інвалідів, інтеграції

1 05 Vyshniakov 01112013 1

Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка завітали до Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих імені М. Островського. Вони ознайомилися з досвідом роботи бібліотеки, оглянули читальний зал, методико-бібліографічний відділ, відділ сучасних інформаційних технологій. Працівники бібліотеки продемонстрували різні формати видань бібліотечного фонду: рельєфно-крапкові, плоско-друковані, «озвучені» книги та електронні видання.

Директор бібліотеки Юрій Вишняков розповів про те, що є гостра необхідність у поповненні фонду літературою шрифтом Брайля, аудіокнигами, оновлення потребує техніка та інфраструктура очолюваного ним закладу. Він попросив Урядового уповноваженого з прав інвалідів посприяти у внесенні змін до чинного законодавства, щоб спеціалізовані бібліотеки для незрячих громадян України не обкладались податком на прибуток з надходжень, які вони отримуватимуть для виконання своїх статутних зобов’язань.

З проханням розглянути порушене питання та вжити можливих заходів Олексій Журавко надіслав звернення до відповідних державних інституцій. Він також зазначив, що доступ інвалідів до інформації – одна із умов їх інтеграції у суспільство. «Від того, наскільки люди з обмеженнями зору будуть забезпечені інформацією у всіх доступних для них форматах, значною мірою залежить успішне вирішення проблем їх соціальної реабілітації та інтеграції у суспільство», – прокоментував звернення Урядовий уповноважений з прав інвалідів.

Довідка

Центральна спеціалізована бібліотека для сліпих імені Миколи Островського обслуговує понад 1000 постійних читачів. Це – люди з обмеженнями зору, ті, хто відчуває труднощі в читанні друкованої продукції, а також працівники у сфері реабілітації та соціального захисту, студенти-дефектологи. Бібліотека забезпечує безкоштовне користування книгами, звукозаписами, іншими документами інформаційного напряму. Архів репродукованої літератури налічує 1500 найменувань підручників та більше 20 тисяч – художньої літератури.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*