Інваліди-переселенці, що проживають в санаторіях Одещини, забезпечені усією необхідною медичною допомогою

1 18 7 30349-1u 2. інвалідів

В Одесі за участі Уповноваженого Президента України з питань прав людей з інвалідністю, представників Мінсоцполітики, Міністерства охорони здоров’я, керівників структурних підрозділів Одеської ОДА відбувся круглий стіл з питань державного забезпечення належних умов проживання та медичного забезпечення інвалідів та дітей-інвалідів з числа внутрішньо переміщених осіб.

1000 таких переселенців з окупованих територій, що мають різні групи інвалідності, у тому числі 53 – на інвалідних візках, змушені переселитися із 4 санаторіїв Одеської області, де вони досі тимчасово проживали. Зокрема, під час круглого столу вирішувалося питання їх подальшого розміщення із забезпеченням належних умов проживання, харчування та медичного забезпечення.

За словами начальника Відділу медичної реабілітації та паліативної допомоги МОЗ України Ренати Перепеличної, медичне обстеження цієї категорії людей, оформлення усіх необхідних документів для проходження МСЕК та складання індивідуальної програми реабілітації спрощено і цьому приділяється першочергова увага. За необхідності фахівці комісій виїжджають на місце проживання інвалідів, проводять огляди та надають необхідні консультації.

Загалом, як відомо, всього із Донецької та Луганської областей переселено 24 тис. інвалідів.

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*