Київський Відкритий Регіональний турнір Спеціальної Олімпіади України з «об’єднаного» футболу дає старт Європейському футбольному тижню 2016 в Україні (ФОТО)

1 27 3 IMG 0217 1 2. спеціальної олімпіади

1 27 3 IMG 0217 1

З 21 по 29 травня 2016 року, в 50 країнах нашого континенту, в тому числі і в Україні, вже в шістнадцятий раз проходить Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади. ЄФТ – це особливий тиждень на рік, коли футбольне суспільство розширює можливості для залучення людей с відхиленнями у розумовому розвитку до футболу.

Головною метою цьогорічного ЄФТ є залучення гравців з відхиленнями у розумовому розвитку до 12 років (U12) до гри у «об’єднаний» футбол та до більш здорового та активного способу життя. «Об’єднаний» футбол – це формат гри, коли у команді разом грають спортсмени з відхиленнями у розумовому розвитку та без.

Одним із ключових заходів в рамках ЄФТ в Україні став Відкритий Регіональний турнір Спеціальної Олімпіади України з «об’єднаного» футболу в Києві, який пройшов 20 травня на стадіоні «Темп» футбольного клубу «Зірка». Шість команд із шести областей України взяли участь у турнірі та змагалися за призи від головного спонсору заходу – страхової компанії MetLife. В той час як більш дорослі (8-12 років) гравці в запеклій боротьбі виявляли сильнішого, зовсім маленькі спортсмени (до 8 років) були залучені до тренування з футболу за участі волонтерів із компанії MetLife. А родзинкою програми стала товариський матч по завершенні змагань – між командою-переможницею з міста Кмитів Житомирської обл. та збірною батьків і вихователів, яка завершилась знов-таки перемогою сильнішої команди турніру.

За словами Андрія Підварко, виконавчого директора Спеціальної Олімпіади України: «Європейський футбольний тиждень надає фантастичну можливість для всіх, хто має відношення до футболу, зробити певні кроки у напрямку поваги та прийняття на рівних людей з відхиленнями у розумовому розвитку. Завдяки підтримці наших партнерів з компаній MetLife, Toys’R’ Us, Кока-Кола Україна, Федерації Футболу України, Асоціації футболу інвалідів України, клініки «Борис» та футбольного клубу «Зірка» нам вдалося зробити справжнє свято футболу для наших спортсменів”.

А напередодні турніру, 19 травня, в Будинку Футболу Спеціальна Олімпіада України провела навчальний семінар для тренерів з футболу СОУ за підтримки Федерації Футболу України та Асоціації футболу інвалідів України, які люб’язно надали методичну літературу.

Дякуємо за підтримку:

1 27 3 3598998221 2

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*