У Києві покажуть досягнення спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку

У Києві покажуть досягнення спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку. київ, національний музей тараса шевченка, соу, спортсмен, фотовиставка

У Києві покажуть досягнення спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку. київ, національний музей тараса шевченка, соу, спортсмен, фотовиставкаНагороди національної збірної Спеціальної Олімпіади України. Фото: офіційний сайт СОУ

У Національному музеї Тараса Шевченка відкриють виставку, яка присвячена місяцю підтримки учасників національної збірної СОУ, повідомляє «Вечірній Київ».

20 липня, о 12:00 в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться відкриття фотовиставки «Руйнуючи барʼєри, обʼєднуючи серця», присвяченої спортсменам Спеціальної Олімпіади України.

ГО «Спеціальна Олімпіада України» та благодійний фонд Катерини Білоруської відкривають фотовиставку «Руйнуючи барʼєри, обʼєднуючи серця», яка присвячена місяцю підтримки учасників національної збірної СОУ.

20 спортсменів з інвалідністю внаслідок порушення розумового розвитку та 4 спортсменок, які були в інклюзивній команді з «Об’єднаного» баскетболу, у складі національної збірної Спеціальної Олімпіади України здобули 21 медаль на Всесвітніх Іграх Спеціальних Олімпіад у Берліні.

У Києві покажуть досягнення спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку. київ, національний музей тараса шевченка, соу, спортсмен, фотовиставкаПрезидентка Special Olympics Мері Девіс у Берліні зі збірною командою України. Фото: офіційний сайт СОУ

«Люди з такою інвалідністю часто стикаються зі стереотипами й упередженнями. А їхні досягнення і перемоги, які вони отримують, долаючи ці стигми, часто лишаються непоміченими чи неоціненими», — розповідають організатори фотовиставки.

Саме про підтримку спортсменів збірної СОУ та про їх досягнення йтиметься не прес-конференції перед відкриттям експозиції.

У Києві покажуть досягнення спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку. київ, національний музей тараса шевченка, соу, спортсмен, фотовиставка

Мета виставки — показати унікальні досягнення українських спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку, підкреслити значення інклюзивного підходу та розуміння потенціалу кожної особи, незалежно від її інтелектуальних можливостей.

Відвідувачі дізнаються більше про проблеми людей з інвалідністю, виклики, з якими вони стикаються та роль спорту в покращенні фізичного та психологічного добробуту українських спортсменів. А також пересвідчитися, що попри порушення розумового розвитку, можна досягати спортивних висот, рухатись до своїх мрій і стати національною гордістю.

Виставка відкриється 20 липня, о 12:00 у Національному музеї Тараса Шевченка, у Києві, на бульварі Тараса Шевченка, 12. Відвідати виставку можна до 30 липня включно.

Ольга Скотнікова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*