Біговий клуб «GuideRunner» та інші можливості для незрячих людей

Біговий клуб «GuideRunner» та інші можливості для незрячих людей. київ, біговий клуб guiderunner, заняття, незрячий, проект ти можеш, tree, person, grass, outdoor, clothing, smile, flower, fall, people, woman. A group of people posing for a picture

Біговий клуб «GuideRunner» та інші можливості для незрячих людей. київ, біговий клуб guiderunner, заняття, незрячий, проект ти можеш

“Наша основна мета — відкрити світ повний можливостей для осіб з особливими потребами: заради самореалізації, повноцінного життя, спортивних досягнень та віри у себе.”

Київ. «GuideRunner» – це перший біговий клуб для людей з порушеннями зору та іншими обмеженнями. Клуб створено у 2014 році з ініціативи Василя Закревського, чотирикратним срібним призером чемпіонатів світу та чемпіоном Європи з паратриатлону.

Кожного тижня клуб влаштовує прогулянки для усіх бажаючих. Кожен може відкрити цей вид спорту для себе, незалежно від своїх можливостей та обмежень. Для незрячих та людей із слабким зором, під патронатом бігового клубу GuideRunner організовано супровід досвідченими гайдами.

На даний час клуб нараховує близько 50 учасників. З них більше половини спортсменів з порушеннями зору та іншими особливими потребами. До їх числа відносяться й професійні параатлети.

Біговий клуб «GuideRunner» та інші можливості для незрячих людей. київ, біговий клуб guiderunner, заняття, незрячий, проект ти можеш

Біговий клуб розгорнув активну діяльність на стадіоні «Атлет». Заняття проходять під керівництвом досвідченого тренера Олександра Хадико. Він брав участь у підготовці команди Guide runner до участі у забігу Kyiv Half Marathon 2017. На тренуваннях Ви навряд чи побачите поодиноких спортсменів. Кожне заняття – це парна робота ранера та гайда, яка побудована на взаєморозумінні та довірі. Гайди супроводжують спортсменів з проблемами зору як на тренуваннях, так і під час забігів, підтримуючи та допомагаючи своїм партнерам з бігу досягти нових спортивних результатів.

GuideRunner разом із Громадською організацією «ОНЛАІН» за підтримки USAID Pact запусктив унікальний проект «Ти можеш». Приклад бігового клубу GuideRunner показав, що спорт є чи не найкращим лікарем від усіх хворіб та розладів. У зав’язку з цим, проект «Ти можеш» буде розвивати цю новаційну практику.

У рамках проекту наразі відбуваються заняття:

— Плавання під керівництвом Олімпійського чемпіона — Олексія Федини;

— Скандинавська хода під керівництвом тренера — Руслана Рубеля.

Скандинавська хода

Хода з трекінговими палицями – це чудова заміна бігу, для тих, кому він недоступний. Існують різні версії походження скандинавської ходи. Ось одна з них. У теплу пору року, коли спортсмени активно застосовують імітацію ходи на лижах з палками, але без використання лиж. Одна кмітлива людина, яка спостерігала за тренуваннями спортсменів, зрозуміла, що таке навантаження підійде тим, хто хоче долучитися до здорового способу життя. Хода з трекінговими палицями дає більш збалансоване навантаження. Працюють не тільки ноги, а й інші частини тіла.

SMART SWIM

Проект, створений зробити плавання видом спорту, доступним для кожного. Плавання відноситься до циклічних видів спорту. На думку вчених, оджин з небагатьох видів спорту, який не має протипоказань та доступний для всіх, не залежно від їх фізичних можливостей.

Заняття проходять щосуботи під керівництвом Олексія Федини, п’ятикратного чемпіона та восьмикратного призера літніх Параолімпійських ігор. Заслуженого майстра спорту України. Професійний підхід та великий спортивний досвід тренера дає можливість займатися не лише на любительському рівні, а й на професійному.

Усі проекті проходять за сприяння ГО «Онлайн». «Онлайн» – це організація, що складається з добровольців. До нашої команди приєдналися професійні тренери, юристи та інші працівники.

Запрошуємо до співпраці усіх зацікавлених осіб

Джерело: http://www.onlain.org.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*