Прес-реліз: На НСК «Олімпійський» презентували благодійний спортивний проект для дітей з аутизмом «Kids Autism Games»

Прес-реліз: На НСК «Олімпійський» презентували благодійний спортивний проект для дітей з аутизмом «Kids Autism Games». «kids autism games», аутизм, аутист, соціалізація, спорт, grass, ceiling, person, indoor, dance, athletic game, sport, playground, several. A group of people standing in a room

Київ. 26 лютого 2017 року у Зеленому серці головної культурної та спортивної арени країни – НСК «Олімпійський» – відбулася презентація благодійного спортивного проекту для дітей з аутизмом «Kids Autism Games».

Kids Autism Games – це спільна ініціатива Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Фонду «Дитина з майбутнім» та Благодійної організації «SPORT for PEACE».

– Спортивні заняття для особливих дітей – це в першу чергу можливість навчитися управляти своїм тілом та стати більш здоровими фізично. Але не менш важливий для них і фактор соціалізації – тут вони мають змогу навчитися бути командою, зрозуміти такі, на перший погляд, прості речі як терпіння, витримка, толерантність, не агресивність, системність, порядок. Ми вже отримуємо багато позитивних відгуків від батьків, і єдиний мінус цього проекту – це обмежена кількість дітей, яку ми можемо на сьогодні приймати, – розповіла Інна Сергієнко, засновник фонду “Дитина з майбутнім”, консул “Аутизм Європа”

Проект почав свою діяльність на початку лютого 2017 року. Щотижня професійні тренери «SPORT for PEACE» тренують біля 20 дітлахів з аутизмом у Зеленому серці НСК «Олімпійський». Такі тренування були розроблені спеціально, щоби через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей та привити їм любов до занять спортом.

– Запускаючи новий унікальний проект, направлений на допомогу в адаптації діткам з аутизмом, ми в першу чергу хочемо привити їм любов до спорту, як любимо його ми. Та маю надію, що в майбутньому хтось з них буде представляти країну на міжнародній спортивній арені або навіть стояти на олімпійському подіумі де буде грати гімн України, – поділилася Наталія Мартіашвілі, директор благодійного фонду «Sport for peace».

Не зважаючи на те, що проект почав свою діяльність нещодавно, його вже підтримав в ПАТ «КРИСТАЛБАНК». У приміщеннях банку розміщені благодійні спорт-бокси. Кожен бажаючий може допомогти проекту. Кошти спрямовуються на придбання спеціального інвентарю для занять дітлахів.

– КРИСТАЛБАНК підтримує проект «Kids Autism Games», націлений на розвиток та соціальну адаптацію дітей, хворих на аутизм. З кінця 2016 року КРИСТАЛБАНК забезпечує інформаційну підтримку проекту в усіх відділеннях мережі, та власними зусиллями співробітників допомагає збирати кошти для реалізації програм «Kids Autism Games». Своєю участю у проекті команда Банку не тільки сприяє відчути підтримку, а й показує важливість допомоги дітям з діагнозом «аутизм» у нашому суспільстві – розповіла Наталія Максимова, керівник управління зовнішніх зв’язків «Кристалбанку».

Одразу після презентації у всіх гостей була можливість побачити саме тренування, прийняти в ньому участь разом з дітьми та тренерами, а також поспілкуватися з батьками.

Відомо, що аутизм — розлад, що виникає як наслідок порушення розвитку головного мозку й характеризується вираженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Згідно з світовою статистикою біля 1 % всіх новонароджених мають розлад аутичного спектру.

Так, «Балтиморська куля» — Майкл Фелпс — американський плавець, єдиний в історії спорту 23-разовий олімпійський чемпіон — аутист. У дитинстві він не міг зосередитися, постійно натикався на все навколо, перекидав предмети, викликаючи сміх однолітків, отримуючи чисельні комплекси. Завдяки своїй матері Деббі, яка привела його в басейн, Майкл не тільки зажив нормальним життям, але й вже в 13 років побив усі юнацькі рекорди США.

– Ми, як соціально орієнтована головна арена країни, приділяємо велику увагу людям з особливими потребами, насамперед дітям. З дітлахами-аутистами ми співпрацюємо вже більше року, вони у нас каталися на роликових ковзанах, виводили футболістів перед матчами, ходили до нас на екскурсії, ми, навіть, проводили фото-виставку щоби привернути увагу до таких дітлахів. Наприкінці минулого року у нас виникнула ідея створити спортивну студію, і вже в лютому ця ідея втілилася в життя. Ми віримо, що це лише початок великого соціально корисного проекту, котрий виховує не одного чемпіона, – підсумував директор з питань зовнішніх зв’язків Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» Віктор Анісімов.

Сьогодні українські аутисти отримали можливість розвиватися фізично і, можливо, серед них вже зростає українська зірка водних арен. Головне — створити умови для розвитку талантів українських дітей з такими особливостями.

Тренування відбуваються щонеділі об 11:00. Для запису та більш детальнішою інформацією звертайтесь до Тетяни Савіцької, (067)2464099 або .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*