Як інвалідам оформити компенсацію за бензин та техобслуговування автомобіля

1 17 5 0726clgqvrfpik 2. инвалидам

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування», право на вказану компенсацію мають інваліди, законні представники дітей-інвалідів, які мають автомобілі та мотоколяски, отримані від Департаменту праці та соціального захисту населення, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти.

Для оформлення даної компенсації інвалідам та дітям-інвалідам необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення та надати:

● заяву;
● копію технічного паспорта про реєстрацію автомобіля на ім’я інваліда;
● копію посвідчення водія;
● копію висновку МСЕК про наявність медичних показань для забезпечення автомобілем.

Компенсація на транспортне обслуговування призначається інвалідам та дітям-інвалідам, які перебувають на обліку для забезпечення автомобілем у Департаменті праці та соціального захисту населення.

Для оформлення даної компенсації інвалідам та дітям-інвалідам необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення та надати:

● заяву;
● копію медичного висновку МСЕК про наявність медичних показань для забезпечення автомобілем.

Також для оформлення даних видів компенсації при собі необхідно мати:

● копію паспорта (1, 2 стор., реєстрація);
● копію ідентифікаційного коду;
● копію довідки МСЕК про групу інвалідності.

Розмір компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів становить 22%, компенсації на транспортне обслуговування — 29% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Станом на 01.01.2016 р. дані виплати становлять 245,92 грн. та 324,18 грн. відповідно.

Пільгою для Героїв України є щомісячна виплата грошової компенсації витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць, відповідно до діючих цін на паливо (за наявності особистого автотранспорту).

Л.Хрущ, начальник управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради

«ЗВЯГЕЛЬ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*