Нетипове мистецтво. Малювання на планшеті

1 11 Копия-c-EMvpA2xJo 2. планшеті

  1 11 Копия-c-EMvpA2xJo 1Сьогодні ми познайомимося з чудовою дівчиною з Охтирки (Сумська область), Анею Абдуліною. Вона страждає на дитячий церебральний параліч. Але, незважаючи на це, залишається позитивною людиною і з оптимізмом дивиться на навколишній світ. У неї багато інтересів, серед яких виділяються два основні захоплення: малювання на планшеті і кулінарія. Аня розповість нам, що надихає її створювати картини на планшеті, про студентське життя і експерименти на кухні.

«Мій діагноз ДЦП, дитячий церебральний параліч. Я веду активний спосіб життя, цікавлюся різними напрямками в сучасних технологіях.

Початкову освіту я отримувала на дому. У цьому є плюс, тому, що вчителі приділяли увагу мені одній, що дало можливість отримати хороші початкові знання. Але, ще і величезний мінус: мені дуже не вистачало спілкування з однолітками. Мої батьки допомагали мені розширювати коло спілкування, впроваджуючи мене в компанії дітей знайомих, а також заохочували прогулянки у дворі. Пізніше, коли я вже була в підлітковому віці, у нас відкрився центр для дітей з особливими потребами. Там я відчула себе своєю, отримала багато друзів і познайомилася з новими людьми.

Після школи я продовжила освіту на заочному відділенні університету «Україна», потім в СумДУ. На жаль, з групою теплих відносин не склалося, можливо, через заочний тип навчання, рідко бачилися, тому не було можливості налагодити стосунки.

Зараз я займаюся малюванням і експериментами на кухні. Дуже люблю змішувати найрізноманітніші інгредієнти і отримувати смачні страви. Кухня для мене це лабораторія: «А що буде якщо змішати ось це і он те?». Часто виходить дуже несподіваний результат.

Малюванням на планшеті зацікавилася зовсім випадково. До певного часу я взагалі вважала, що не вмію малювати. Одного разу, знайомий художник попросив мене щось намалювати на папері. Щось виходило, щось ні, але мене зацікавив сам процес. Коли у мене з’явився планшет, я скачала програму для малювання. Зараз шліфую свої роботи ще і за допомогою фотошопу. Потім мені захотілося поділитися своєю творчістю з оточуючими, я почала викладати свої роботи на сторіночці ВКонтакті. Малюю, переважно, для себе. Натхнення приходить звідусіль: десь, щось, побачила, десь, щось, вразило. Всі свої почуття я вкладаю в малюнки.

Всім людям з особливими потребами я хочу сказати: «Перш за все, необхідно вірити в себе і пам’ятати, що кожна людина унікальна».

Антонович Вікторія

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*