Відділом освіти проведено семінар з питання забезпечення соціально-психологічного та педагогічного супроводу дітей з особливими потребами

1 19 14130133 2 2. особливими потребами

  1 19 47187717 1

На базі Чорнобаївського навчально-виховного комплексу проведено семінар для практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх закладів району з питання впровадження інклюзивної освіти в районі та відбулося засідання методичного об’єднання вчителів даної спеціалізації.

Методист районного методичного кабінету Тетяна Кисиличак поінформувала учасників семінару про нові соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України». Також методист запропонувала презентацію «Впровадження інклюзивної освіти в загальноосвітні навчальні заклади».

В практичній частині семінару Марина Мазур, практичний психолог Чорнобаївського НВК провела розвиваюче заняття для учнів 1 класу.

  1 19 14130133 2

Соціальний педагог дошкільного відділення НВК Вікторія Ковальська провела заняття з елементами тренінгу для батьків.

На засіданні методичного об’єднання для практичних психологів та соціальних педагогів були надані методичні рекомендації для роботи з дітьми з особливими потребами, а також були розглянуті інші робочі питання.

Довідково: для забезпечення дітей з особливими потребами, організації їх навчання рішенням сесії Білозерської районної ради від 11 березня 2013 року №376 було затверджено районну програму «Інклюзивне навчання у навчальних закладах району» до 2015 року.

Соціально-психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами у закладах освіти Білозерського району здійснюють 23 практичних психолога, 23 соціальних педагога, 7 логопедів.

У районі створено та поновлюється банк даних дітей з обмеженими фізичними та розумовими можливостями (всього 140 дітей, з них учнів-інвалідів – 71 чол.). 10 учнів даної категорії навчається у Старозбур’ївській школі-інтернаті, 11 учнів-інвалідів навчаються за індивідуальною формою навчання, решта – у загальноосвітніх навчальних закладах разом з іншими учнями, але із врахуванням їх можливостей і освітніх потреб.

У шкільному відділенні Чорнобаївського навчально-виховного комплексу організована і працює спеціальна медична група, у якій займаються фізичною культурою 25 учнів, котрі за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи.

Створюються належні умови для навчання дітей з вадами зору, узгоджується питання щодо забезпечення їх навчальною літературою, підручниками зі шрифтом Брайля, а також забезпечення в повному обсязі технічними та іншими засобами для самообслуговування, орієнтування, спілкування та обміну інформацією з однолітками.

Білозерська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*