11 червня у Кремінній відбулось урочисте відкриття інклюзивно-ресурсного центру

11 червня у Кремінній відбулось урочисте відкриття інклюзивно-ресурсного центру. ірц, кремінна, відкриття, особливими освітніми потребами, інклюзія

11 червня у Кремінній відбулось урочисте відкриття інклюзивно-ресурсного центру. ірц, кремінна, відкриття, особливими освітніми потребами, інклюзіяКомунальна установа “Інклюзивно-ресурсний центр” Кремінської районної ради Луганської області була створена на підставі рішення Кремінської районної ради Луганської області від 17 вересня 2019 року. На капітальний ремонт приміщення ІРЦ з місцевого бюджету було витрачено 1,445млн. грн, повідомляє Кремінська районна державна адміністрація.

Центр, як установа, був уторений з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

На виконання листа МОН України “Щодо відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів“, на підставі рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 1 червня Центр відновив свою роботу, а 11 червня відбулось його урочисте відкриття.

В ході невеличкої офіційної церемонії відкриття, в якій взяли участь керівники району, голова Кремінської райдержадміністрації Олег Клименчуков висловився так: “Настав час, коли від розмов про інклюзію ми перейшли до діла”.

В найкоротші терміни фахівцями Центру буде забезпечено обстеження дітей, які мають вперше розпочинати здобуття освіти у 2020-2021 навчальному році та зараховуються до закладів освіти вперше. Наразі в черзі на комплексну оцінку 20 дітей. Формуються списки дітей з дошкільних закладів освіти, які потребують корекційно-розвиткових занять з вчителем-логопедом у 2020-2021 н.р.

Центр забезпечений комп’ютерною технікою (ноутбуки, планшети, проектор, принтер), дидактичними матеріалами для проведення комплексної оцінки розвитку дітей та меблями для професійної діяльності фахівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*