В ДСНС відбулася робоча нарада з реалізації проєкту «Безбар’єрність»

В ДСНС відбулася робоча нарада з реалізації проєкту «Безбар’єрність». дснс, доступ, нарада, проєкт безбар’єрність, інвалідність

В ДСНС відбулася робоча нарада з реалізації проєкту «Безбар’єрність». дснс, доступ, нарада, проєкт безбар’єрність, інвалідність

27 січня під головуванням заступника Голови ДСНС України Романа Примуша відбулась робоча нарада в рамках проєкту «Безбар’єрність» в системі ДСНС. Учасники обговорили питання облаштування доступу людей з інвалідністю до адмінбудівель ДСНС, доступність сайтів Служби для осіб з порушенням слуху та зору, впровадження цифрових систем та застосунків для отримання повідомлень про надзвичайні події.

За словами Романа Примуша, ДСНС має певні досягнення. Зокрема, обладнано 396 місць в системі ДСНС для доступу людей з інвалідністю, функціонує адаптований сайт Служби та розроблено застосунок «Служба 101», який успішно діє на Донеччині та має функціонал для людей з вадами слуху. Найближчим часом він має бути інтегрованим до системи Центрів управління силами та засобами цивільного захисту, що невдовзі запрацюють у 8 регіонах країни. Разом з цим, для реалізації повного об’єму заходів необхідне додаткове фінансування.

Також, під час наради, радник Міністра внутрішніх справ України Антон Гулідін та Член ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» Віталій Мілютін запропонували розробити та впровадити навчальні відеоролики з сурдоперекладачем для пояснення особам з порушенням слуху їхніх дій під час надзвичайних подій.

«ДСНС України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*