Особливим пасажирам — особливі умови

1 17 4 19981 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

  1 17 4 19981 1Львівська магістраль і далі створює належні умови для вільного доступу пасажирів з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів залізничної інфраструктури. В першу чергу це облаштування пандусів, спеціалізованих квиткових кас, місць відпочинку та санвузлів на вокзалах і станціях. Такі умови для осіб з інвалідністю створено вже на 19 вокзалах магістралі з великим пасажиропотоком.

Наприкінці минулого року до них приєднався й вокзал станції Рахів. Як розповіла її начальник Наталія Кужельова, попри невелику кількість поїздів, які курсують через станцію, тут чимало осіб з обмеженими фізичними можливостями користуються залізничним транспортом. Для них будівельники облаштували два пандуси на вході у вокзальну будівлю. Поза цим зроблено й санвузол, про що візочники можуть довідатися з наявної візуальної інформації.

Це, до речі, не єдині об’єкти, які були пристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями. Відповідно до «Програми створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2013 рік» залізничники облаштували пандуси й на вокзалах станцій Мукачеве і Бурштин. А на станціях Тернопіль і Підволочиськ відтепер є й окремі місця для паркування автомобілів інвалідів.

На магістралі систематично проводять навчання з черговим персоналом вокзалів, станцій та працівниками поїзних бригад щодо забезпечення якісного обслуговування осіб з особливими фізичними потребами. Залізничники забезпечили й наявність на вокзалах відповідної візуальної інформації на стендах для пасажирів та оголошень по гучномовному зв’язку щодо роботи груп з надання допомоги пасажирам з інвалідністю. Такі групи допомагають людям, яким важко самотужки пересуватися, здійснити посадку в поїзди будь-якої категорії.

Між іншим, до перевезення візочників магістраль має три спеціалізовані пасажирські вагони, які торік здійснили 290 рейсів, перевізши 347 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Це на 23 особи більше порівняно з 2012 р. Найчастіше такі вагони пасажири замовляють зі Львова, Ковеля, Чернівців та Луцька у південному напрямку та м. Київ.

Дмитро Пелих

Магистраль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*