Хоча у Ратуші запевняють, що місця для паркування вистачає усім, інвалідам припаркуватися ніде (ВІДЕО)

1 07 2 712542. інвалідів

Згідно із новими правилами у кожному обласному центрі кількість місць для паркування має становити щонайменше 5% кількості населення у місті. До прикладу, у Львові, де зареєстровано близько 750 тисяч осіб, має бути понад 37 тисяч паркомісць – як безкоштовних, так і платних. У Ратуші ж переконані: для міста Лева цього забагато. Тим часом інваліди і далі нарікають: їм все ж припаркуватися ніде.

Про це йдеться у сюжеті журналістки перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Наталії Бахамент.

Працівники ЛМР впевнені: найгостріші проблеми із паркуванням у центрі, натомість на околицях із парковками все гаразд.

«На сьогодні у Львові функціонує близько ста майданчиків для паркування транспортних засобів, як службових, так і платних. В загальному це близько трьох тисяч місць», – повідомив інженер Управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Олег Партика.

Окрім того у законі йдеться, що 10% усіх місць для паркування потрібно виділяти для осіб з інвалідністю, при цьому вони мають бути безкоштовними. У «Львівавтодорі» переконують, що на всіх їхніх парковках, місць для людей з обмеженими можливостями достатньо.

«На вулиці Валовій – 78 паркомісць. Згідно з постановою Кабінету Міністрів 10% – це є 7 паркомісць – відведені для інвалідів», – запевнив начальник відділу з паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк.

Тим часом інваліди ж запевняють: проблеми із паркуванням все таки є. Ярослав Грибальський уже 43 роки користується інвалідним візком. Сісти біля дому в авто і спакувати туди візок для чоловіка – не проблема. А от припаркуватися у середмісті і вийти із машини – часто взагалі немає можливості.

«Місця мають бути позначені дорожньою розміткою і спеціальним знаком, що це місце для транспорту людей з інвалідністю. До того ж вони мають бути на метр ширшими, щоб можна було відчинити двері і поставити собі візок, і виїхати ним», – розповів представник Національної Асамблеї інвалідів України у Львівській області Ярослав Грибальський.

Як це на практиці – Ярослав продемонстрував знімальній групі ZIKу. Коли він, разом із журналістами під’їхав до майданчика, на якому – два місця для інвалідів, побачив, що лише одне вже зайняте. Однак, авто Ярослава Грибальського тут просто не може вміститися, вже не кажучи про те, щоб відчинити дверцята і витягнути інвалідний візок. Тож пану Ярославу доводиться шукати, де припаркуватися далі.

«Мало би бути підтвердження, що у мене ураження опорно-рухового апарату. У мене ж є пенсійна книжка, у якій записано, що я просто маю інвалідність першої групи. Якщо станеться так, що я її покажу і покаже хтось інший в кого, до прикладу, вказано, що він постраждав від Чорнобиля, але він може ходити, то паркувальник не знатиме, що робити», – вважає представник Національної Асамблеї інвалідів України у Львівській області Ярослав Грибальський.

Контролювати, хто паркується на місцях для неповносправних, повинен оператор, якщо ж це особливе місце займає здоровий водій, оператора чекає штраф до пів тисячі гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=wdxsGraOBcE


«ЗІК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*