Інфраструктурні об’єкти області мають стати доступнішими для людей з обмеженими можливостями

1 03 1 IMG 9261 2. інвалідів

  1 03 1 IMG 9261 1Проблеми людей з обмеженими можливостями‚ які проживають на Прикарпатті‚ розглянули впродовж засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Учасники засідання говорили про відсутність пандуса на залізничному вокзалі в обласному центрі, інформаційного озвучування в громадському транспорті, недостатню кількість звукових світлофорів, труднощі при відвідуванні музеїв, театру, інших соціальних та культурних закладів. Мовилося і про потребу створення в області реабілітаційного центру для інвалідів.

«Такий центр в нашій області може бути створений на базі санаторію «Черче» в Рогатинському районі, – повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Адамович. – Зараз ведемо мову про пошук коштів для добудови приміщень санаторного закладу».

На засіданні розглянути проект плану роботи комітету, розрахований на період до кінця 2014 року. У ньому врахували проведення аудиту доступності автостанції №2 в обласному центрі, забезпечення контролю за незаконним паркуванням транспортних засобів у спеціально відведених місцях для паркування інвалідів, влаштування пандусу до приміщення обласного музично-драматичного театру, поступове встановлення текстових і звукових систем у громадському транспорті Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Надвірної та Долини.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Івано-Франківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*