На «Майстерні міста» у Львові представили інфраструктуру для незрячих

1 17 1 1354898 1380996 1 2. незрячих

В рамках «Майстерні міста» у Львові активісти ГО «Проект №1» представили інфраструктуру для незрячих. Зразки тактильного покриття виставили у одному з павільйонів Майстерні на пл. св. Теодора, повідомили ZAXID.NET у німецькому товаристві міжнародного співробітництва GIZ.

Показати львів’янам, що інфраструктура для людей зі слабким зором існує і її потрібно впроваджувати намагалися активісти ГО «Проект №1», зазначають у GIZ. В рамках «Майстерні міста», 12 червня на пл. св. Теодора ними було встановлено стенд – приклад тактильного покриття, яке слугує навігацією для незрячих.

  1 17 1 1354898 1380996 1

За словами учасників проекту, більшість людей в Україні не знає про існування такого покриття. Серед незрячих також інформація про це не є поширеною. Вартість тактильної плитки не є високою, але банальне незнання унеможливлює її встановлення при реконструкції хідників, вважають учасники «Проекту№1».

Саме тому, стенд, встановлений у рамках «Майстерні міста»,покликаний продемонструвати, як зрячим так і незрячим, що таке покриття існує та як саме воно працює.

  1 17 1 1354898 1380997 2

У Львові досить рідко можна зустріти сліпих людей, вважають активісти проекту, але це зовсім не означає, що їх не існує. Скоріше, навпаки, що місто просто не пристосоване для їхніх потреб, а пересування ним стає банально небезпечним.

На їхню думку, щоб зробити місто комфортним для мешканців з особливими потребами, необхідна відповідна інфраструктура: спеціальна візуальна та аудіо-інформація для людей із слабким зором, пандуси та понижені тротуари для людей у інвалідних візках, відповідний транспорт.

Довідка

ГО “Проект №1” разом з Українським товариством сліпих займаються розробкою мережі пішохідних маршрутів для незрячих по вулицях Торф’яній, Замарстинівській та Чорновола, де вони компактно проживають.

Die Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH як федеральна компанія підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у галузі міжнародного співробітництва заради сталого розвитку.

В рамках німецько-українського співробітництва в Україні, зокрема, реалізуються проекти у сферах сталого економічного розвитку, енергоефективності, підвищення якості державного управління та профілактики ВІЛ / СНІДу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*