До осені тротуари у Бердичеві зроблять доступнішими для візочників

1 31 invalid68086324164. візочників

Рік тому Бердичів перевірили на доступність його для людей з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, мова йшла, у першу чергу, про центральну частину міста. Якраз у травні 2014 року у Бердичеві було відкрито центр соціокультурної та активної фізичної реабілітації “На рівних”. У ті ж дня у місті проводила тренування паралімпійська збірна, а Центральній площі було організовано своєрідне показове шоу, котре мало продемонструвати, що навіть інвалідам-візочникам не варто втрачати надії і можна жити повноцінним життям, повідомляють “Бердичівські новини”.

Тоді ж візочники провели своєрідну перевірку: чи зможуть вони від нововідкритого центру “на рівних” без проблем дістатися Центральної площі, а також відвідати деякі інші місця. Перевірка довела — проблем із цим у візочників не виникло, що підтвердила координатор проекту міжнародного благодійного фонду “Планета взаємодопомоги” Ірина Чорнобривець, яка у ті дні “інспектувала” Бердичів на доступність його для візочників.

Очевидно, що у центральній частині міста візочникам дійсно легше: тут за останні кілька років проведено значний обсяг ремонтних робіт і дорожнього покриття, і тротуарів. Обов’язково враховувалися сучасні вимоги і з тротуарів облаштовувалися спеціальні з’їзди. Водночас, у мікрорайонах, де подібні реконструкції ще мають відбуватися, із перетинами тротуарів є певні проблеми. І не лише для інвалідів-візочників, але й навіть матусь із дитячими візочками. “Не повинно бути такого, що мама не може завезти на тротуар об’ємний візок з дитиною через те, що там високий бордюр”, – відзначає міський голова Василь Мазур.

У зв’язку з цим, мер у вівторок доручив своєму заступнику Михайлу Гайчені активізувати процес обладнання тротуарів спеціальними з’їздами-виїздами і закінчити ці роботи до осені. Крім того, посилять роботу і з господарями об’єктів соціально-побутового значення, у тому числі — приватними, задля облаштування поруч із їхніми крамницями, перукарнями, аптеками чи офісами пандусів або спеціальних підйомників.

Анна Петрик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*